Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Margarine en spijsvettenindustrie - Nieuws

Overleg Margarine & Spijsvetindustrie traag

Na 3 onderhandelingsrondes in april en mei is er nog steeds geen akkoord bereikt over een nieuwe cao. De huidige cao is geëindigd per 1 mei 2019.

Werkgevers bieden slechts een loonsverhoging van 2,3% voor een cao met een looptijd van één jaar. Dat is volgens CNV Vakmensen te ver onder de 3% loonsverhoging die we als vakbond vragen.

Duurzame Inzetbaarheid
CNV Vakmensen heeft voorgesteld om medewerkers enkele jaren vóór de AOW-gerechtigde leeftijd het recht te geven om 80% te werken tegen 90% loon met behoud van 100% pensioenopbouw, de zogenaamde 80-90-100 regeling.
Werkgevers willen wel over deze regeling nadenken, maar dan onder de voorwaarde dat de huidige mogelijkheid voor werknemers om vanaf 59,5 jaar niet meer verplicht kunnen worden ‘s nachts te moeten werken, komt te vervallen.
Men hecht hier zeer zwaar aan omdat de mogelijkheid om ‘s nachts niet meer te hoeven werken als je ouder bent dan 59,5 jaar volgens de werkgevers leidt tot grote bezettingsproblemen in de nachtdiensten.

Vervolg onderhandelingen 
Begin juli worden de onderhandelingen voortgezet. Dan wordt weer onderhandeld over de mogelijke uitwerking en voorwaarden van de zogenaamde 80-90-100%-regeling.
Daarnaast zullen natuurlijk ook de andere door CNV Vakmensen voorgestelde punten weer aan de orde komen zoals loonsverhoging, niet in rekening brengen van de WGA-premie, persoonlijk opleidingsbudget en handhaving van de fiscale verrekening van de vakbondscontributie.
Zodra er weer nieuwe ontwikkelingen zijn hoor je van ons terug

Vragen of opmerkingen
Heb je vragen of opmerkingen, dan hoor ik dat graag.

Leo Bons,
bestuurder CNV Vakmensen
E l.bons@cnvvakmensen.nl 
M 06 5160 1992

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid