Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Margarine en spijsvettenindustrie - Nieuws

Cao-overleg Margarine & Spijsvetten

Dit najaar wordt er opnieuw onderhandeld over jouw cao Margarine en Spijsvetten. Ter voorbereiding gaan we natuurlijk jullie vragen wat er in die nieuwe cao moet komen en wat jij belangrijk vindt om te bespreken. Kort na de zomer ontvang je hierover een nieuwe nieuwsbrief.

Vorige week hebben we met jullie werkgevers gesproken over hoe het gaat in de branche en wat er van vorige cao-afspraken gekomen is.
Een belangrijk punt is dat de gemiddelde leeftijd in de sector stijgt; mensen moeten steeds langer doorwerken, maar tegelijkertijd komen er weinig jonge mensen in de sector. We hebben in een vorige cao afgesproken dat er een studie Levensfase Bewust Beleid gedaan zou worden, die oplossingen voor deze situatie moet bieden. Deze studie is nog steeds gaande en zal komende cao-onderhandeling ook weer onderwerp van gesprek zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over ontziemaatregelingen (zoals bijvoorbeeld het niet verplicht consignatiedienst moeten lopen voor oudere werknemers), maar ook over hoe we de sector voor jonge mensen aantrekkelijk houden.

Een ander punt is dat er in de sector niet heel veel aan scholing wordt gedaan. Hiervoor wordt een campagne gestart, om zowel werkgevers als werknemers bewust te maken van het nut van scholing. Daar ga je dus meer van horen!

Gelukkig konden de werkgevers in de branche ons vertellen dat het relatief goed gaat met hun bedrijf. De omzet is stabiel en de werkgelegenheid is vrij constant. Dat zijn goede berichten!

Zoals gezegd volgt er spoedig weer een nieuwsbrief, waarin we je vragen mee te denken over de cao. Natuurlijk hoor ik nu ook al heel graag hoe jij jouw werk in jouw bedrijf ervaart. Wil je iets kwijt, mail dan naar c.vanbeijeren@cnvvakmensen.nl

Cor-Hilde van Beijeren
Onderhandelaar cao Margarine en Spijsvetten
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid