Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Intersnack (voorheen Imko BV) - Nieuws

Ledenraapleging Internsnack in Doetinchem

Graag willen met onze leden in gesprek over de kwestie reiskosten en 4-ploegendienst Pindakaaslijn. Wij denken dat we een goede oplossing hebben gevonden die wij graag met onze achterban willen bespreken. Tevens willen wij in gesprek over de ontwikkeling van de 4-ploegendienst in de Pindakaaslijn.

Aanleiding reiskosten
Zoals jullie weten speelt er inmiddels langere tijd een kwestie over de reiskosten voor medewerkers die woonachtig zijn in de plaatsen waar Intersnack een bedrijfslocatie heeft. Hierdoor kregen medewerkers die in de vestigingsplaatsen wonen geen vergoeding en werknemers woonachtig buiten de vestigingsplaats wel. Dit verschil is tijdens de afgelopen cao onderhandelingen opgelost waardoor iedereen nu de zelfde onkosten vergoeding krijgt. Een goede zaak volgens ons. Lastig hierbij is dat er geen oplossing is gevonden voor de periode voorafgaand aan de nieuwe regeling. Hierdoor heeft een deel van medewerkers het idee dat ze over die periode tekort zijn gekomen. Jullie hebben gezamenlijk aangegeven dat jullie vinden dat dit alsnog moest gebeuren. Wij zijn daarop in onderhandeling gegaan met jullie werkgever.

Onderhandelingen reiskosten
Jullie werkgever heeft aangegeven dat hij het verschil gedeeltelijk wil compenseren en dat hij geen juridische strijd met ons aan wil gaan. Omdat gedurende een periode van enige jaren niemand het verschil aanhangig heeft gemaakt, kunnen wij de redenering van de werkgever begrijpen. Tegelijkertijd vonden wij dat er een goede compensatie moest komen. Uiteindelijk zijn we er op uitgekomen dat alle medewerkers die in het verleden geen reiskosten hebben ontvangen en daar wel recht op hadden “volgens ons” deze als nog gaan krijgen over een periode van 18 maanden.  De vergoeding zal worden berekend op basis van de toen geldende regels, dus op basis van openbaarvervoer en als bruto bedrag. Het bedrag zal op zo’n kort mogelijk termijn worden uitgekeerd. Wij hebben inzage gehad in de bedragen en hebben in overleg met de aanwezige kaderleden geoordeeld dat deze aan jullie verwachtingen voldoen. Jullie werkgever heeft toegezegd de betrokken medewerkers op korte termijn te gaan informeren over om welk bedrag het per betrokken medewerker gaat.

4-Ploegendienst
Wij hebben aansluitend gesproken over de voorgenomen 4-ploegendienst. Jullie werkgever en de Ondernemingsraad zijn hierover nog in gesprek. Wij merken dat hierover onder de leden veel vragen bestaan, zoals welk rooster, welke toeslag en welke andere arbeidsvoorwaarden gaan er dan gelden. Zaken die wij als vakbond voor jullie moeten gaan regelen. Hiertoe nodigen wij jullie uit voor een ledenraadpleging. Tijdens deze bijeenkomst willen wij zowel de reiskosten, als de 4-ploegendienst met jullie bespreken. De bijeenkomsten vinden plaats op:

Datum            : woensdag 25 september 2013
Tijdstippen    : 13.30 uur en 14.30 uur
Locatie          : kantine in de vestiging van Intersnack te Doetinchem

Aansluitend aan de ledenraadpleging zullen wij stemmen over de gevonden oplossing voor de reiskosten. Iedereen is welkom, maar uiteindelijk kunnen alleen de betrokken leden stemmen.


Mede namens jullie kaderleden Zafer Benli en René Pasman


Wietze Kampen
bestuurder

 

E w.kampen@cnvvakmensen.nl

T 055 – 52 64 250Maak een collega lid en….                                      

ontvang een cadeaubon    

Of het nu gaat om goede cao-afspraken, advies bij het tekenen van een arbeidscontract, loopbaan coaching of juridische steun bij ontslag. CNV Vakmensen komt op voor haar leden. Maar dat hoeven we jou natuurlijk niet uit te leggen, want jij bent al lid.  

We willen graag meer leden, zodat we onze stem nog beter kunnen laten horen in de cao een sociaal plan of in onze samenleving. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Vertel eens aan collega’s, buren of vrienden wat de vakbond allemaal doet. Maak anderen enthousiast over ons werk. Dat doe je niet voor niets. Want breng je een nieuw lid aan, dan krijg je van ons een cadeaubon ter waarde van 25 euro. Een vakmens er bij, een cadeaubon 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid