Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Heineken Nederlands Beheer - Nieuws

Heineken van Afrika tot generatiepact

Het afschuwelijke nieuws over de promotiemeisjes in Afrika kwam natuurlijk aan de orde tijdens het overleg met Heineken op 26 maart. Verder is onderhandeld over de cao van Heineken Group. Er zijn ook afspraken gemaakt over de cao-tekst en het generatiepact van Heineken Nederland.

Afrika
Heineken Group is verantwoordelijk voor de buitenlandse activiteiten van Heineken. Tegen ons heeft Heineken Group gezegd dat ze de uitwassen aan gaan pakken. Wij denken dat dat het beste kan doordat Heineken deze vrouwen zelf in dienst neemt. Alleen zo kun je als Heineken echt de verantwoordelijkheid nemen. Wat nu in Afrika is gebeurd, gebeurde eerder in Azië. Daar heeft een gedragscode echt geholpen. In de cao Heineken Nederland was, op verzoek van CNV Vakmensen, al € 10.000 steun aan vakbondswerk bij buitenlandse Heineken vestigingen gegeven. Heineken Nederland geeft nu ook € 10.000, totaal is door Heineken dus € 20.000 gegeven.

Cao Heineken Group
Heineken wil weer een aparte cao voor de Heineken Group. De cao moet meer keuze geven (geld, vrije tijd, pensioen, et cetera). Maar Heineken wil de cao van de Heineken Group ook versoberen. Samen met de andere vakbonden heeft CNV Vakmensen gezegd: meer keuze prima, maar geen versobering. Op 11 april wordt duidelijk of we hier uit gaan komen.

Generatiepact, cao-tekst Heineken Nederland
De agenda is getrokken voor het overleg met Heineken Nederland. Op 11 april stellen we de cao-tekst vast voor Heineken Nederland. Op 2 mei wordt het een volle dag: ’s morgens een eerste gesprek over het generatiepact (ouderen bijvoorbeeld 60% werken, 80% loon en 100% loon, jongeren op de vrijgekomen plekken een vaste baan), ’s middags kwartaaloverleg (bijvoorbeeld over vast werk voor uitzendkrachten) en eind van de middag gesprek over werkgelegenheid bij Heineken op de lange termijn.

Roel van Riezen
Bestuurder
M: 06-51602034
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid