Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Groenten- en fruitverwerkende industrie - Nieuws

Resultaat cao Groenten- en fruitverwerkende industrie

Breng je stem uit! Eindelijk is een resultaat bereikt voor een nieuwe cao in de Groenten- en Fruitverwerkende Industrie. Het woord is nu aan de leden van CNV Vakmensen.

Het resultaat is een 2-jarige cao met terugwerkende kracht van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2018.

Verslechteringen ingetrokken

De werknemers hebben al hun verslechteringen ingetrokken. Wij hebben in de cao de arbeidsduurverkorting, de feestdagentoeslag, het loon bij langdurige ziekte en de grenzen aan de werktijden van de (ploegen) roosters behouden.

Loonsverhogingen van in totaal 3,375 %

Volgens de werkgevers is deze loonsverhoging het maximaal haalbare binnen de sector. Per 1 januari 2017 een verhoging van 1,5 % en 1 april 2018 nog eens 1,875 %.

Vakanties goedkeuren

De leiding moet aanvragen voor aaneengesloten vakanties in zijn geheel goed- of afkeuren. Je leidinggevende kan niet meer zomaar terugkomen op een eenmaal goedgekeurde ‘grote’ vakantie. De vakanties moeten in een keer goedgekeurd worden.

Minder uitzendkrachten

In plaats van uitzendkrachten kunnen bedrijven voor het seizoenswerk gemakkelijker mensen in tijdelijke dienst nemen. Dat geeft wat meer zekerheid en collega’s die wat langer blijven.

Niet alle verbeteringen binnengehaald

Meer inspraak van de vakbonden over de (ploegen) roosters en meer maatregelen om gezond je pensioen te halen zijn nog niet bereikt.

Leden beslissen

Met praten en onderhandelen is dit het resultaat. De leden beslissen nu in een stemming of we hiermee een nieuwe cao afsluiten. Maar let op: voor een betere cao moet je met je collega’s in actie komen!

Hoe kun je stemmen?

De leden van CNV Vakmensen kunnen via deze link stemmen. Het is belangrijk dat ieder lid stemt, dus wacht niet! Uiterlijk woensdag 12 juli moet je stem over dit resultaat bij ons binnen zijn.

Bedrijfsbezoeken

Er zijn een aantal afspraken gemaakt waarvan CNV Vakmensen belangrijk vindt dat jullie goed weten wat jullie rechten en plichten zijn. Hiervoor zijn of zullen bedrijfsbezoeken georganiseerd worden. Hierover worden de leden van CNV Vakmensen, per bedrijf, geïnformeerd.

Ook namens Jan van Andel (kaderlid)

Roos Rahimi
bestuurder
E.: r.rahimi@cnvvakmensen.nl
M.: 06 30 51 8508

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid