Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Groenten- en fruitverwerkende industrie - Nieuws

Door reorganisatie Heinz vervallen 182 functies

Heinz in Nederland heeft kortgeleden bij het personeel en de vakbonden een reorganisatie aangekondigd waarbij ruim 180 arbeidsplaatsen vervallen met name van medewerkers die boven de cao werkzaam zijn. De reorganisatie start in het najaar van 2013.

Samenwerking met ondernemingsraad

Na de aankondiging hebben de vakbonden en de ondernemingsraad van Heinz afspraken gemaakt over samenwerking. Afgesproken is dat de ondernemingsraad in een advies aan het bedrijf de noodzaak van de reorganisatie zal beoordelen. Afgesproken is ook dat de ondernemingsraad met Heinz zal onderhandelen over een sociaal plan, waarbij de vakbonden ondersteuning bieden. De vakbonden hebben er niet voor gekozen zelf de onderhandelingen te doen, omdat zij verwachten dat er vrijwel geen leden bij de reorganisatie betrokken zijn. Voor het af te spreken sociaal plan zijn Heinz en de ondernemingsraad verantwoordelijk. 

Meer reorganisaties?

Na de aankondiging van de reorganisatie hebben een aantal leden bij de vakbond hun zorgen geuit over meer reorganisaties in de komende tijd onder invloed van de nieuwe eigenaar Warren Buffett en 3G. Heinz in Nederland heeft ons meegedeeld geen andere reorganisaties te verwachten. De ondernemingsraad verwacht dit evenmin. Indien in tegenstelling tot onze verwachtingen er in de komende tijd toch een nieuwe reorganisatie wordt doorgevoerd, waarbij medewerkers onder een cao betrokken zijn, dan zal CNV Vakmensen met Heinz overleg hebben. Concreet is zelfs afgesproken dat er een melding naar ondergetekende gaat van iedere functie die op de productie-locaties komt te vervallen. Mocht dit het individuele niveau overstijgen en komen er ledenbelangen in het geding, dan zal CNV Vakmensen zich inzetten voor een sociaal plan op maat.

Beter sociaal plan?

CNV Vakmensen en ook individuele leden van de vakbond zijn niet gebonden aan een sociaal plan van Heinz met de ondernemingsraad. Individuele medewerkers, die in de aangekondigde reorganisatie hun werk verliezen, kunnen bij onze bond vragen naar de mogelijkheden voor betere voorzieningen. Dat heeft echter alleen zin als het sociaal plan vergeleken met de kantonrechtersformule onder de maat blijft.

Individuele ledenservice

Leden van CNV Vakmensen kunnen ons verder persoonlijke advies en bijstand vragen over bijvoorbeeld:
  • de selectie van de werkgever van  medewerkers die hun baan verliezen
  • een aangeboden ‘vaststellingsovereenkomst’ dan wel ontslagprocedure voor beëindiging van het dienstverband
  • de toepassing van het sociaal plan
  • de aanwending van een ontslagvergoeding, dan wel de inschakeling van een outplacementbureau. CNV Vakmensen heeft hierbij bijvoorbeeld goede ervaringen met Matchcare (zie http://www.matchcare.nl/)

Leden kunnen altijd contact met ons opnemen door te bellen via 030 – 75 11 007. Ook is het mogelijk om met ons te chatten via www.cnvvakmensen.nl/contact

Maak een collega lid en….

 
ontvang een cadeaubon! Of het nu gaat om goede cao-afspraken, advies bij het tekenen van een arbeidscontract, loopbaan-coaching of juridische steun bij ontslag. CNV Vakmensen komt op voor haar leden. Maar dat hoeven we jou natuurlijk niet uit te leggen, want jij bent al lid. We willen graag meer leden, zodat we onze stem nog beter kunnen laten horen in de cao, een sociaal plan of in onze samenleving. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Vertel eens aan collega’s, buren of vrienden wat de vakbond allemaal doet. Maak anderen enthousiast over ons werk en dat doe je niet voor niets. Want breng je een nieuw lid aan, dan krijg je van ons een cadeaubon ter waarde van 25 euro. Een vakmens er bij, een cadeaubon voor jou! Ga hiervoor naar onze website om dit te verzilveren: www.cnv.nl/actie.

Wietze Kampen - bestuurder CNV Vakmensen 

Postbus 208
7300 AE APELDOORN

Telefoon   : 055 – 52 64 250

E-mail       : w.kampen@cnvvakmensen.nlOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid