Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Graan be- en verwerkende industrie - Nieuws

Werkgevers willen geen 80-90-100% in de cao Graan

Tijdens de 3e cao-onderhandelingsronde hebben de werkgevers opnieuw voorstellen van CNV Vakmensen afgewezen over de invoering van een 80-90-100% regeling voor werknemers. In een 1-jarige cao is door werkgevers een loonsverhoging geboden van 1,25%. CNV Vakmensen vindt het loonbod te mager.

Looptijd
Zowel vakbonden als werkgever willen per 1 april 2017 een cao afsluiten voor één jaar. Afgelopen jaar is door cao-partijen veel gediscussieerd over vernieuwing van de cao, maar daar zijn wij niet uitgekomen. Daarom willen wij deze cao-onderhandelingen wel een nieuwe cao afspreken zonder te veel nieuwe zaken. De mogelijkheid om een periode voorafgaand aan pensionering of na 5 jaar diensttijd tijdens je carrière 80% te werken met 90% salaris en 100% pensioenopbouw vinden werkgevers te duur. Terwijl dit voor de CNV Vakmensen-achterban belangrijk is.

Loonsverhoging
CNV Vakmensen heeft een loonsverhoging voorgesteld van 2,5%. En was bereid om een 0,5% van deze loonsverhoging te gebruiken voor financiering van de 80-90-100%. Werkgevers bieden 1,25%. Dus daar zit nog een flink gat tussen. Zeker na afwijzing van de 80-90-100% regeling.

Ook op andere punten zijn we het nog niet eens met elkaar. CNV Vakmensen wil meer geld voor scholing, een budget van € 600 voor financieel advies voorafgaand aan pensionering en oplossingen voor werkdruk in de Arbo catalogus.

De 4e onderhandelingsronde is op woensdag 12 april 2017. Bedoeling is om een cao met elkaar af te spreken. Maar daarvoor zal nog flink onderhandeld moeten worden.

De CNV-onderhandelingsdelegatie
Johan Velthuis en Jan van Niejenhuis (kaderleden) en

Frans van de Veen
Bestuurder
M: 06 51 60 19 65
E: f.veen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid