Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Graan be- en verwerkende industrie - Nieuws

Sociaal plan Agrifirm ook rond voor PreMervo

De CNV-leden, werkzaam bij PreMervo (NuScience in Utrecht), hebben ingestemd met de door vakbonden gemaakte aanvullende afspraken over het sociaal plan Agrifirm 2018-2019. Deze aanvullende afspraken waren nodig, omdat Agrifirm een flinke reorganisatie bij PreMervo in Utrecht aangekondigde.

Sociaal plan Agrifirm

Het sociaal plan Agrifirm 2018-2019 geldt voor al het personeel bij Agrifirm. De aanvullende afspraken gelden specifiek voor het PreMervo-personeel in Utrecht. In het Sociaal plan Agrifirm 2018-2019 is afgesproken, dat het sociaal plan 2015-2017 wordt verlengd met een verbetering op reiskosten woon-werkverkeer bij overplaatsing naar andere standplaats.

Deze verbetering reiskostenvergoeding is van toepassing op werknemers, die op of na 1 januari 2018 boventallig worden, dichter dan 10 km van het werk wonen en binnen Agrifirm overgeplaatst worden naar een andere standplaats (10 km of verder van woonplaats) en daardoor meer km gaan reizen.

Daarnaast is de afspraak tussen vakbonden en Agrifirm gemaakt, om te gaan onderhandelen over een ander soort sociaal plan met meer nadruk op van werk-naar-werk. Het resultaat van deze nieuwe onderhandelingen moet ook weer goedgekeurd worden door de leden, voordat het tussentijds het lopende sociaal plan kan vervangen. (Zie ook de CNV-nieuwsbrief van maart 2018.)

Personeel PreMervo

Voor het personeel van PreMervo zijn aanvullende afspraken gemaakt. Voor het personeel, dat valt onder de voorgenomen reorganisatie, blijft het oude sociaal plan van toepassing met de aanvulling van de reiskosten-afspraak. Als meetperiode voor structureel overwerk wordt het kalenderjaar 2017 genomen.
Boventallige CNV-leden kunnen gebruik maken van de dienstverlening van CNV Vakmensen, tel. CNV Info 030-7511007 en kijk op themapagina over ontslag.
Voor de rest van het PreMervo-personeel in Utrecht geldt het oude sociaal plan ook, indien zij voor einde 2019 alsnog onder een nieuwe reorganisatie gaan vallen.

De CNV-onderhandelingsdelegatie
Frans van de Veen, vakbondsbestuurder
Mail: f.veen@cnvvakmensen.nl en mobiel 06-51601965
Henk Deuring en Arjen Zuidema, kaderleden

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid