Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Graan be- en verwerkende industrie - Nieuws

ForFarmers Logistics en roosters, arbeidssystemen

Er bereiken ons regelmatig berichten over verwarring die er is ontstaan over de (afgewezen) invoering van arbeidssystemen bij FF Logistics. Graag willen wij jullie het een en ander uitleggen over de achtergronden van de gesprekken en het resultaat.

De verwarring lijkt onder andere te bestaan over de roosters die ingevoerd zouden worden als de systemen er wel waren gekomen.

Allereerst is het goed te weten dat er een verschil is tussen arbeidssystemen en roosters. Bij het invoeren van roosters zouden er een aantal cao bepalingen mogelijk worden overtreden. Om invoering toch mogelijk te maken zou een beroep moeten worden gedaan op artikel 75 van de cao. In het geval van FF Logistics zouden dat de artikelen van 40 garantie-uren per week en het aantal van 13 vrije weekenden per kalenderhalfjaar zijn. Door gebruik te maken van artikel 75 kan de werkgever in overleg met de vakbonden van de cao afwijkende afspraken maken.

Wanneer er over de arbeidssystemen overeenstemming is tussen werkgever en vakbonden legt de werkgever aan de ondernemingsraad (or) roosters voor volgens welke hij het personeel wil gaan laten werken. In de roosters wordt dus vastgelegd wanneer je wel en wanneer niet hoeft te werken. Dit was ook de wens van de chauffeurs. De complete nieuwsbrief kunt u in de bijlage vinden.

De complete tekst van de nieuwsbrief vind je rechts op deze pagina onder 'Downloads'.

Linda Slagter
M 06 51 60 20 37
E l.slagter@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid