Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Graan be- en verwerkende industrie - Nieuws

De Heus stelt nieuwe systeem ploegenrooster voor

Bonden laten het werkgeversvoorstel beoordelen door deskundigen

Aan de leden werkzaam bij De Heus,

CNV Vakmensen en FNV hebben op 14 mei een presentatie gekregen van de Heus over nieuw in te voeren ploegenroosters per 1 januari 2020. Behalve de directeur Gert Jan Schipper, een afvaardiging van de afdeling HRM en de ondernemingsraad waren er ook deskundigen van adviesbureau Shiftplan en de AWVN aanwezig.

Wij hebben begrepen dat het invoeren van nieuwe ploegenroosters is ingegeven om tot gezondere roosters te komen. De roosters moeten tevens aantrekkelijker werkuren opleveren, waardoor er makkelijker jongere werknemers door De Heus zijn aan te trekken. Ook zouden de roosters lichter zijn waardoor oudere werknemers het werken in ploegen langer kunnen volhouden. Bovendien zal er door het aannemen van 10 extra werknemers minder overwerk verricht hoeven te worden.

Verder is er overleg geweest met de ondernemingsraad en deze heeft na achterbanraadpleging instemming verleend. Met CNV Vakmensen en FNV moet nu de hoogte van de ploegenroosters worden bepaald. Daartoe heeft je werkgever aan ons een voorstel uitgereikt dat wij aan de roosterdeskundigen van de bonden gaan voorleggen.

Op vrijdag 24 mei zal er met je werkgever verder gesproken worden over het voorstel.

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief contact willen opnemen dan kan dat het liefst per e-mail via w.kampen@cnvvakmensen.nl. Mocht je toch liever bellen dan ben ik via onderstaand mobiel telefoonnummer bereikbaar. Zodra wij meer informatie hebben, laten we dat weten.


Vriendelijke Groeten,Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen
06-51203004

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid