Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Graan be- en verwerkende industrie - Nieuws

Cao-onderhandelingen Graan 2013 van start

Op 11 maart 2013 zijn de onderhandelingen gestart voor de nieuwe cao Graan per 1 april 2013. Belangrijke onderwerpen zijn de loonsverhoging, de pensioenregeling en pensioenkosten en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Werkgevers willen ook afspraken maken over flexibiliteit, toeslagen en invloed op eigen werktijden.

Insteek CNV Vakmensen
CNV Vakmensen zet, naast een loonsverhoging van 2,5%, in op een pensioenregeling met een premie over de pensioengrondslag in plaats van twee premies voor werknemers. CNV Vakmensen zet ook in op duurzame inzetbaarheid door meer scholingsmogelijkheden, een mogelijkheid voor oudere werknemers om minder uren te werken in de week en aanpak werkdruk.

Insteek werkgevers
Werkgevers zetten in op minder pensioenopbouw en lagere pensioenpremie voor werknemers. Daarnaast willen werkgevers de uitbetaling van de toeslag voor overwerk beperken, door overwerk over een langere periode te kunnen verroosteren en de toeslag voor werken op zaterdagmiddag en -avond en maandnacht te beperken tot 50% in plaats van 100%. Aan de andere kant moeten werknemers dan meer invloed op hun eigen rooster krijgen.

Volgende ronde pensioen
De volgende ronde is op donderdag 14 maart 2013. Dan zal onder andere onderhandeld worden over de wijzigingen in de pensioenregeling en pensioenpremie. Op 8 april en 22 april 2013 zijn de andere onderhandelingsrondes.Frans van de Veen                                         Johan Velthuis en Cees Neels
bestuurder                                                      kaderleden

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid