Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Graan be- en verwerkende industrie - Nieuws

Actiedreiging bij Teeling Veenwouden

“We hebben het actieplan nog niet afgestoft. Maar als de werkgever opnieuw verzuimt met ons te onderhandelen, dan weet hij uit welke hoek de wind gaat waaien.” Bestuurder Siward Swart van CNV Vakmensen vindt dat de maat wel vol is bij de kwestie tussen bonden en diervoederproducent Teeling in het Friese Veenwouden.

“In oktober hebben we al pogingen ondernomen om te onderhandelen over een sociaal plan voor de twaalf mensen die ontslagen worden bij het bedrijf. Tot op heden wuift de werkgever alle gespreksmomenten weg.
Voor 12 december staat nu een nieuwe afspraak gepland. Het eigen personeel gelooft er niets van dat hun baas dit keer die afspraak wél zal nakomen.”

Swart wil zich vooralsnog houden aan die agenda voor 12 december. “Maar dan moet het ook echt gebeuren. Anders heeft de werkgever op de kortst mogelijke termijn een probleem. Met zijn mensen, en met de bonden.”

"Behoorlijk"
Siward Swart wil op 12 december “een behoorlijk sociaal plan” afspreken met de werkgever. “Dat sociaal plan betreft dan bemiddeling naar ander werk voor de twaalf mensen die ontslag kregen aangezegd. Maar ook over een fatsoenlijke compensatie.”

Garanties
Swart wil bij die gelegenheid ook garanties van de werkgever. Om eenvoudige reden: “De werkgever ontslaat nu twaalf mensen. Maar vanaf de werkvloer hoor ik dat het werk nooit te doen valt met de tien overblijvende medewerkers. Bij hen – en bij mij – is de huiver groot dat de werkgever vaste werkkrachten inruilt voor uitzendkrachten. Daartegen willen wij een dam opwerpen op 12 december, laat dat duidelijk zijn.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid