Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Boerenbond Welkoop - Nieuws

Werkingssfeer cao Boerenbond-Welkoop verandert

Agri Retail en Boerenbond Retail, eigendom van De IJsvogel Holding, hebben in onderling overleg besloten per 26 augustus hun franchise-overeenkomst te beëindigen. De 73 winkels van Boerenbond Retail zullen worden ondergebracht in de bestaande organisatie van IJsvogel.

Hierdoor ontstaat een retailorganisatie met ruim 230 winkels.

Zo begint het bericht dat namens De IJsvogelholding B.V. en Agri Retail B.V. naar buiten is gebracht. Naar alle waarschijnlijkheid hebt u al kennis genomen van dit bericht, dat op woensdag 21 augustus 2013 verscheen in de pers.

Daarna gaat het bericht verder, waarvan wij het volgende voor de volledigheid in onze nieuwsbrief overnemen: “Agri Retail zal verder gaan als franchisegever van 23 BoerenBondwinkels en van 130 winkels onder de naam Welkoop. Het vertrek van de winkels van Boerenbond Retail stelt Agri Retail in staat om samen met haar franchisenemers gericht verder te werken aan verdere groei en ontwikkeling van de BoerenBond-/Welkoopformule.

In het vierde kwartaal van 2013 zal Pets Place, ook eigendom van IJsvogel, in de 73 winkels van Boerenbond Retail een Pets Place XL lanceren, waarmee het aantal Pets Place winkels de 230 zal passeren. Door de schaalvoordelen kan IJsvogel haar klanten een betere dienstverlening bieden, sneller innoveren en haar concurrentiepositie verder verbeteren.”(einde citaat)

Gevolgen besluit

De gevolgen van dit besluit zullen uitgebreid aan de orde komen in een geplande bespreking op 30 september 2013 tussen de werkgevers en de bestuurders van de aangesloten vakbonden, waaronder CNV Vakmensen. Daarbij zullen wij onder meer verzoeken om duidelijkheid te verschaffen over de rechtspositie van de betrokken medewerkers en de gevolgen hiervan voor de cao Boerenbond-Welkoop.

Uw medewerking gevraagd

Om goed voorbereid te zijn op 30 september is het echter belangrijk om te weten of u werkzaam bent voor de IJsvogelgroep of voor Agri Retail. Door dit goed te registreren in ons systeem kunnen wij u in de toekomst van de juiste informatie voorzien. Het is daarom erg belangrijk dat u dit doorgeeft door het antwoordformulier in de bijlage in te vullen en naar mij terug te sturen.

Zodra wij over meer informatie beschikken, informeren wij u nader.
 

Wietze Kampen
Bestuurder

CNV Vakmensen
Postbus 208
7300 AE APELDOORN
Telefoon 055 – 526 42 50
e-mail : w.kampen@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid