Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bavaria - Nieuws

Tussenstand cao-onderhandelingen Bavaria

Op 14 juni hebben we met elkaar gesproken over het voorstel van Bavaria om de 4- ploegendienst te laten varen en te kijken naar een wijziging van het bestaande 3- ploegenrooster.

Meer (vrijdag)nachtdiensten 
Uit de ledenvergaderingen kwam naar voren dat het werken op meer (vrijdag)nachtdiensten  -buiten het hoogseizoen- als zeer belastend wordt ervaren. “Liever niet” was het motto. “En als het dan toch moet, dan zal er ook een zeer duidelijk maximum aan gesteld moeten worden”. Onder andere dit punt, alsmede een door een aantal zeer betrokken werknemers gemaakt eigen roostervoorstel, hebben onderhandelaars op 23 juni met Bavaria besproken.

Wel of geen noodzaak 4-ploegendienst
Wij hebben aangegeven dat we snappen dat Bavaria uren nodig heeft om te groeien, maar nog niet zoveel uren dat het een overgang naar een 4-ploegendienst noodzakelijk maakt. Bavaria geeft aan dat men begrijpt dat we meer kaders nodig hebben om de 3-ploegendienst niet onnodig zwaarder te maken en om vertrouwen te winnen.

De onderhandelingen zijn in goede sfeer verlopen. Hoewel er wederzijds begrip is getoond, heeft dit echter nog niet tot een uitkomst geleid. Het heeft ermee te maken dat Bavaria nog niet ziet hoe een rooster, met de door ons opgelegde beperkingen, gedraaid mogelijk is.

Op 12 juli verder onderhandelen
Uiteindelijk is er afgesproken dat een aantal leden van onze onderhandelingsdelegatie (tevens lid van de roostercommissie) in de eerste week van juli 2017 met Gerard de Kruijk om tafel gaan zitten om het roostervoorstel goed toe te lichten.
Op 12 juli vervolgen wij ons cao-overleg. Wij hopen dan tot een resultaat te komen. We informeren jullie daarna zo spoedig mogelijk.

Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen en opmerkingen, laat ons dit dan weten.

Namens de onderhandelingsdelegaties van FNV en CNV Vakmensen,

René Jongen
bestuurder CNV Vakmensen
E r.jongen@cnvvakmensen.nl
M 06 51 20 29 61

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid