Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bavaria - Nieuws

Leden vóór verlenging WW/WGA reparatie Bavaria

In overgrote meerderheid hebben de leden van CNV Vakmensen vóór de regeling gestemd. Met ingang van 1 juli 2018 ontvangen medewerkers die onder de Cao Bavaria vallen, bij werkloosheid of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (WGA) een bovenwettelijke WW/WGA uitkering.

Reparatie WW WGA

Het kabinet heeft de opbouw en de lengte van de WW (Werkloosheidswet) en de WGA (Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsongeschikten) verkort. Ben je na 1 januari 2016 werkloos geworden en werk je langer dan 10 jaar, dan geldt er een kortere duur voor je WW- of WGA uitkering. Door deze regeling komt vanaf 1 juli 2018 de duur van WW en de WGA weer op het oude niveau. Voor het beheer van deze bovenwettelijke regeling is de stichting PAWW opgericht. Meer informatie kun je vinden op hun website.

Nieuwe cao Bavaria, vul hiervoor de enquête in

Verder hebben veel leden mij benaderd met de vraag hoe het eigenlijk zit met de onderhandelingen over de cao Bavaria 2018. Vakbonden hebben er bij werkgever op aangedrongen om eind 2017 of in de eerste weken van 2018, te beginnen met de onderhandelingen. Bavaria heeft gevraagd om dit enkele weken uit te stellen. Op 8 februari heeft er een verkennende informele bespreking plaatsgehad. Er zijn diverse data afgesproken de komende maanden zodat wij -samen met de kaderleden- snel tot resultaat hopen te komen.

Om meer informatie te krijgen over wat er onder de werknemers leeft en wat jullie graag in de nieuwe cao Bavaria zien, verzoek ik je de bijgevoegde enquête in te vullen. Klik hier om meteen naar de digitale enquête te gaan. Degenen die de nieuwsbrief per post krijgen omdat wij geen e-mailadres van hen hebben, kunnen de enquête in de bijlage hiervoor gebruiken.

Arbeidsvoorwaardenbeleid CNV Vakmensen

Bij de aanstaande onderhandelingen worden diverse wensen namens de leden van CNV Vakmensen aan de werkgever kenbaar gemaakt. Hierbij volg ik het arbeidsvoorwaardenbeleid 2018 van CNV Vakmensen zoals deze is vastgesteld door de bondsraad / ledenpanel van CNV. Jullie input uit de enquête neem ik natuurlijk hierin mee. Verder ontvang ik natuurlijk ook van de Bedrijfsledengroep (BLG) Bavaria de nodige informatie.

Voortgang Cao Bavaria

Over de voortgang van de onderhandelingen worden jullie weer geïnformeerd. Voor eventuele vragen of opmerkingen mag je mij gerust mailen.

Mede namens de BLG CNV Vakmensen,

René Jongen,
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E r.jongen@cnvvakmensen.nl 
M 06 51 20 29 61

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid