Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Avebe - Nieuws

Overleg met directie Avebe na afwijzen eindbod cao

Vandaag hebben wij de directie uitgelegd waarom een overgrote meerderheid van onze leden het eindbod voor een nieuwe cao Avebe heeft afgewezen. Het betreft hier de punten 'de toeslagenmatrix', 'de 5 ploegendiensttoeslag' en 'geen onderscheid maken'. Zie onze vorige brief.

Gelet op het gesprek zoals we dat hebben gehad, kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat de directie inmiddels begrip heeft voor het feit dat het tot een afwijzing van het eindbod is gekomen maar ook heeft moeten komen. Of dat daadwerkelijk het geval is, zal blijken uit de reactie die we van de directie gaan krijgen. In verband met de voor ons liggende vakantieperiode hebben we afgesproken dat we ‘de draad weer oppakken’ na deze vakantieperiode.

Zoals jullie bekend is wat ons betreft de insteek dat we een cao van 1 jaar gaan afsluiten (1-1-2016 t/m 31-12-2016) waarbij we in de periode na de vakantie de tijd nemen om met jullie in gesprek te gaan over de toeslagenmatrix in een poging daar draagvlak voor te krijgen. Verder hebben we voorgesteld om een onderzoek te doen naar de basissalarissen bij Avebe zoals in de ledenvergaderingen uiteengezet.

Zodra we de reactie van de directie hebben ontvangen zullen we jullie hierover berichten. Voor nu wensen we jullie een goede vakantieperiode toe! 

Mede namens Michiel Wildeman, kaderlid CNV 

Siward Swart
Bestuurder
M 06 22 39 3017
E s.swart@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid