Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Avebe - Nieuws

Avebe wil meest gemiddelde bedrijf worden

Afgelopen woensdag zijn er onderhandelingen geweest over een nieuwe cao voor Avebe. In de bijlage tref je de samenvatting aan van de voorstellen van Avebe. Eigenlijk waren het geen onderhandelingen maar lichtte de directie de voorstellen toe.

Gemiddeld of innovatief

Een hele korte samenvatting is: Avebe wil het meest gemiddelde bedrijf van Nederland zijn op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Dat valt dus tegen. Avebe dat roept men innovatief bedrijf wil zijn. Dat blijkt in ieder geval niet uit de voorstellen voor een nieuwe cao. Avebe wil tegen het gemiddelde loon van Nederland terug naar een 40-urige werkweek.

Plusjes moeten verdwijnen

Nieuwe medewerkers moeten direct onder de nieuwe regeling vallen. Voor mensen die al in dienst zijn wil men de ADV-dagen afkopen zodat ook zij meer gaan werken tegen hetzelfde salaris. Alle plusjes die Avebe maar kan vinden moeten verdwijnen.

Tweede ziektejaar

Daarnaast wil men standaard in het tweede ziektejaar 70% van het loon betalen en als de werknemer aantoont zich in te zetten voor re-integratie wordt het 100%. De bewijslast komt dus bij de werknemer te liggen.

Loon

Over structurele loonsverhoging en looptijd heeft Avebe geen uitspraak gedaan. Wel dat loosverhogingen in de toekomst geheel afhankelijk moeten zijn van de beoordeling en niet meer automatisch per jaar een stap gezet gaat worden. Ook moeten er meer stappen tussen het beginsalaris en het eindsalaris zetten.

CNV Vakmensen vindt het een vreemde gang van zaken. Een bedrijf dat steeds aangeeft innovatief te willen zijn wil wat arbeidsvoorwaarden betreft terug in de tijd. Op 12 november 2018 praten we verder. We houden je op de hoogte. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact met mij op.

Jan Kampherbeek
bestuurder CNV Vakmensen
E j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 2022

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid