Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vlees en vis - Nieuws

Periodiek overleg bij Ouwehand

Op 6 oktober hebben wij een overleg gehad bij uw werkgever Ouwehand Visverwerking aan de Lageweg in Katwijk.

In vroeger tijden was er regelmatig een (periodiek) overleg over de gang van zaken in het bedrijf. Na het faillissement is dat verloren gegaan.

Wij hebben sterk de indruk dat het hard werken is om de positie van Ouwehand in de markt te behouden, maar zien ook dat de directie kalm en voortvarend te werk gaat.

Zoals u weet moet er eind van dit jaar een nieuwe cao voor de HPK worden afgesproken, u kunt daarover meepraten en meebeslissen. We laten ook meewegen hoe het in de bedrijven gaat, we hebben Ouwehand daarom uitgenodigd om ook daar over mee te denken.

Natuurlijk hebben wij ook zaken besproken die dit jaar aan de orde zijn geweest. Zoals het cameratoezicht en de afspraken over verlof bij doktersbezoek

Wat het cameratoezicht betreft, dat is toegestaan als het een duidelijk doel dient. Zo valt niemand over de camera’s die de buitenboel in de gaten houden, de poort, de expeditie-ingang en eventueel de fietsenstalling. U heeft daar allemaal plezier van. Camera’s in het bedrijf mogen ook, maar dan horen daar spelregels bij. Camera’s mogen niet verborgen zijn. Als er in een ruimte een camera hangt dan hoort er bij de deur een bordje te hangen ‘in deze ruimte is cameratoezicht’. Ook moet bij het personeel van het bedrijf bekend zijn waarom die camera er hangt. Dat kan zijn ter bewaking van de hygiëne, heel belangrijk in een voedselbedrijf, maar ook voor het volgen van goederen of machines, misschien wel de veiligheid van de werknemers. Tot slot moet bekend zijn wie die beelden bekijkt. Dat kan niet de ene dag Pietje en de andere dag Klaasje zijn. Je kunt je voorstellen dat daar iemand van de Kwaliteitsafdeling naar kijkt. Bij de expeditie kan dat de Expeditiechef zijn. De hoofdregel is dat u recht heeft op privacy, zelfs in uw werkomgeving. 

Er was alle begrip voor ons standpunt en de losse eindjes worden vanaf nu aan elkaar geknoopt. Wij hebben ook nog gesproken over verlof bij doktersbezoek. In de cao zeggen we daarover dat daar ‘in redelijkheid en billijkheid’ tijd voor wordt gegeven. Dat blijkt onduidelijk te zijn. Wij hebben over een aantal echte situaties gesproken en begrijpen dat de cao hier niet duidelijk genoeg over is. Zowel directie als wij gaan nadenken over een manier, een tekst, die wel duidelijk genoeg is en waarmee niemand tekort wordt gedaan.

Samenvattend, het was een goed overleg, een open gesprek en zeker voor herhaling vatbaar. Wij spreken elkaar over een half jaar weer. Hierna volgt een hele korte samenvatting van dit pamflet in de Poolse taal. 

Nico Bogaard, bestuurder CNV Vakmensen (n.bogaard@cnvvakmensen.nl)
Arie Schaap, kaderlid FNV Bondgenoten

Kolega, to jest tlumaczone przez komputer. Związek miał dyskusję z zarządzania. Zwałaszcza o CCTV i pozostawić na wizytę lekarza. Będą znaki w miejscach, gdzie kamery są. Urlopu na wyzitę lekarza nadal jest używany. To była dobra rozmowa.  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid