Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
CAO ZEEVISBEDRIJF

Concept cao-voorstellen Zeevisbedrijf

Wil je samen met je collega's met ons op in gesprek over deze voorstellen. Laat het ons weten!

In de bijlage tref je de concept caovoorstellen aan voor de cao Zeevisbedrijf. Wij zien wij de volgende speerpunten:
- Invoering automatische prijscompensatie
- Goede maar verantwoorde loonsverhoging
- Verbetering van de pensioenregeling
- Invoeren van een leerrekening

Waarom deze speerpunten?
In tijden van hoogconjunctuur willen wij je loon echt verbeteren. De Europese Bank streeft naar een inflatie van 2% per jaar. Van je loon kan je dan 2% minder kopen. Dat willen wij niet. Wij willen dat je de inflatie er automatisch bij krijgt zonder dat wij daar iedere keer over moeten onderhandelen. Dat kan door het systeem van de automatische prijscompensatie in te voeren. Zoals uit de naam blijkt zorgt dit systeem er voor dat je loon wordt gecorrigeerd voor inflatie. Wij kunnen ons dan op de echte loonsverhoging richten. Op dit moment vinden wij dat de lonen in het zeevisbedrijf zijn achtergebleven. Wij vragen daarom naast de inflatiecorrectie ook een goede loonsverhoging.

Pensioen
CNV Vakmensen wil een goed pensioen voor je regelen. Bij de vorige onderhandelingen zijn aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd. Ondanks die goede stappen, voldoet de pensioenregeling niet aan onze normen. Dit weten de werkgevers ook van ons. Vandaar dat wij ook deze keer weer een paar grote stappen willen zetten. Uiteindelijk zal er een goede pensioenregeling moeten komen.

Leerrekening
Hoewel je dit misschien niet direct verwacht, is dit een zeer belangrijk voorstel. Steeds worden er nieuwe uitvindingen gedaan, die kunnen maken dat je werkloos wordt. Dat kan ook jou gebeuren. Wat dan? Je situatie is sterker als je hebt bijgeleerd. CNV Vakmensen wil je daarbij helpen. Niet door saai terug naar school te gaan, maar door maatwerk. Hiervoor hebben we specialisten in dienst. Door onze hulp raken andere bedrijven in je geïnteresseerd. Het maakt je positie ten opzichte van je baas sterker. Je zit daardoor lekkerder in je vel. Maar eerst willen we het financieel regelen. Dat doen we door het bruto geld dat nu al voor scholing in de cao staat te laten bijschrijven op jouw persoonlijke leerrekening. Dit bruto bedrag mag je daardoor netto gebruiken voor een studie of cursus. je beschikt dan over meer geld om bijvoorbeeld je E-rijbewijs te halen je las-cursus te doen of nog iets anders. Collega's van je hebben het bijvoorbeeld gebruikt om te leren timmeren of voor andere practische vaardigheden. Je bent niet alleen aantrekkelijker voor eigen baas of andere werkgevers. Maar je kan die vaardigheden ook slim gebruiken in je privé-situatie.

Wij willen je opzoeken
Wij willen graag bij je op het bedrijf komen om over de cao te praten. Je kan na de vergadering ook individuele problemen bespreken. Als jij met minimaal 4 collega's (ook NIET-CNV-leden zijn welkom) met ons in gesprek wil, kan dat. Wij komen naar je toe. Maak een afspraak via w.kampen@cnvvakmensen.nl of g.koster@cnvvakmensen.nl. Vermeldt daarin je telefoonnummer en/of e-mailadres. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij hopen je binnenkort te spreken,


Wietze Kampen en Gert Koster
Bestuurders CNV Vakmensen


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid