Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Werkgevers Vleeswarenindustrie ontvangen ultimatum

De leden van CNV Vakmensen hebben in november het cao bod van de werkgevers in de Vleeswaren industrie afgewezen. Jouw vakbond is daarna opnieuw met de werkgevers in gesprek gegaan in een poging om een akkoord te bereiken. Dit is niet gelukt.

CNV Vakmensen heeft samen met de andere bonden een eindbod bij de werkgevers op tafel gelegd met daarin onze voorwaarden voor een nieuwe cao. De werkgevers kregen daarbij bedenktijd om met een reactie te komen. Inmiddels hebben ze ons laten weten niet akkoord te gaan met ons eindbod. Daardoor zijn we uitgesproken.

Om de cao te krijgen die we willen, zullen we in actie moeten komen!
De kaderleden van onze cao-commissie Vleeswarenindustrie hebben vrijdag 1 december vergadert over de situatie. In de stemming is vastgesteld dat er unaniem bereidheid is om tot acties over te gaan waarbij stakingen in de bedrijven zullen volgen. Het Bondsbestuur heeft dit advies overgenomen en inmiddels is een ultimatum verzonden aan werkgevers. Wanneer de werkgevers niet vóór 5 december (16.00 uur) akkoord zijn gegaan met onze redelijke voorstellen, zal CNV Vakmensen acties organiseren. 

Wij zijn de acties nu aan het voorbereiden.

Je kan ook contact opnemen met het Actiecentrum CNV Vakmensen: telefonisch 030-751 1570 of per email: actie@cnvvakmensen.nl

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen

M 06 51601997
E p.deridder@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid