Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Vergoeding hygiënische handelingen cao Vleeswaren

Hierbij ontvang je een extra nieuwsbrief om de vergoeding hygiënische handelingen in de vleeswarenindustrie duidelijk onder jouw aandacht te brengen.

Let op: Vergoeding hygiënische handelingen per 1 januari 2019
In het onderhandelaarsakkoord voor de cao voor de Vleeswarenindustrie van 1 augustus 2017 tot 1 februari 2019 is afgesproken dat met ingang van 1 januari 2019 de hygiënische handelingen aan het einde van de dienst door de werkgever worden vergoed. Deze vergoeding kan zowel in tijd als geld worden gewaardeerd.

In artikel 4 lid 10 van de cao staat echter per ongeluk 1 juli 2019. Deze datum is dus niet juist. Werknemers hebben per 1 januari 2019 recht op vergoeding van de hygiënische handelingen aan het einde van de dienst.

CNV Vleeswaren staat jullie bij indien binnen jouw bedrijf deze afspraak niet wordt nagekomen of wordt toegepast. Wij verzoeken je dit door te geven aan p.deridder@cnvvakmensen.nl en wij nemen dan contact met je op.

De cao Vleeswaren loopt af per 1 februari 2019
en mede daarom zijn we alweer bezig met de voorstellen voor de komende cao. Op 22 november 2018 komt de cao-commissie Vleeswaren bijeen om de voorstellen nader op te stellen. Heb je punten waarvan je vindt dat deze in de voorstellen moeten worden opgenomen, laat dit dan weten via p.deridder@cnvvakmensen.nl en de punten zullen wij meenemen naar de bijeenkomst op 22 november.

Kom naar de Dam op 10 november!

Meer winst en minder belasting voor grote bedrijven terwijl de lasten en werkdruk van werknemers toenemen. Tijd voor een luid protest. Kom op 10 november naar de Dam voor Sociaal Nederland. Kijk op www.cnv.nl/naardedam. Leden kunnen een gratis treinkaartje opvragen.

Namens de cao-commissie Vleeswaren,

Peter de Ridder
Bestuurder CNV vakmensen
M: 06 51 60 19 97
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid