Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Update verkoop Versgroep - Zwanenberg Food Group

Volgend op ons vorig bericht inzake het voorgenomen besluit van de directie om de Versgroep te verkopen, heeft CNV Vakmensen inmiddels overleg gehad met zowel OR als de directie.

De OR geeft aan dat er goede afspraken zijn gemaakt met de directie inzake de betrokkenheid van de OR bij het voorgenomen besluit. Voorts laat de OR, op dringend advies van de vakbonden, zich extern ondersteunen. Hiernaast is afgesproken dat in geval werknemers dreigen boventallig te worden, de vakbonden zullen onderhandelen over een sociaal plan met de directie en dat de OR haar ondersteuning hieraan zal geven.

Vervolgens heeft CNV Vakmensen een overleg gehad met de directie waarin wij hen hebben gewezen op artikel 12 van de Cao Vleeswaren (kijk ook op vleeswarenwerkt.nl voor meer info over de cao) waarin is geregeld dat een werkgever overleg moet hebben met betrokken vakbonden bij onder meer verkoop van bedrijfsonderdelen. Belangrijk in het gesprek was de toelichting van de directie dat de Versgroep alleen als geheel verkocht zal worden. De kans op een daadwerkelijke verkoop wordt op meer dan 50% ingeschat. Er zijn op dit moment contacten met externe partijen. Er is een toezegging gedaan door de directie om CNV Vakmensen op tijd te informeren. Men verwacht dat er eind mei/juni 2017 meer duidelijkheid is. Minder positief was dat de directie geen garantie kon geven op baanbehoud van alle betrokken werknemers. In onze vorige nieuwsbrief stond een fout aantal betrokken werknemers. Het gaat niet om 35 maar om ongeveer 265 werknemers die betrokken zijn bij dit proces.

Wij roepen je op ons te informeren wanneer er ontwikkelingen zijn waarvan jij vindt dat de vakbond dit moet weten. Is er behoefte aan een toelichting aan jou of jouw collega’s, laat dit dan aan één van onderstaande betrokken bestuurders weten. Wij houden je uiteraard op de hoogte.

Soraya Faez
bestuurder CNV Vakmensen (voor vest. Aalsmeer)
M 06 20 43 61 65
E s.faez@cnvvakmensen.nl

Peter de Ridder
bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51601997
E p.deridder@cnvvakmensen.nl

Hoe meer leden hoe meer invloed, overtuig nu de collega’s van een lidmaatschap van CNV. Kijk hiervoor op www.cnvvakmensen.nl/lidworden . Aanmelden kan ook digitaal.
Voor de Zwanenberg Food Group geldt een speciale collectieve Actieregeling nieuwe leden met volledige juridische bijstand.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid