Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Update gesprek met Harry Persoon en Erica van Dam van Vleeswarenfabriek Persoon

Tijdens de laatste ledenvergadering werd er een aantal vragen gesteld. Er was mij verzocht om deze te bespreken met de werkgever. ik heb contact opgenomen om een afspraak met maken voor een bespreking. Dit overleg heeft op 18 april plaatsgevonden en alle onderwerpen en vragen zijn aan bod gekomen.

Seniorenregeling

Een van de belangrijkste onderwerpen was de seniorenregeling. Tijdens de ledenvergadering werd geconstateerd dat er 2015 en 2016 20 seniorendagen waren ingeroosterd terwijl men dacht dat er 26 dagen zouden worden ingeroosterd. Erica en Harry legden uit dat iedereen die recht had op een seniorenregeling in 2015, een keuzemogelijkheid had gekregen voor een type regeling. Toen is er door iedereen gekozen voor de optie waarbij je 100 procent blijft werken. Bij deze regeling horen 20 seniorendagen van 7,2 uur. Voor 2017 is er door bijna iedereen gekozen voor de optie waarbij je 90 procent werkt tegen 100 procent loon. Bij deze optie horen 26 dagen.

Doorbetaling overwerk bij ziekte

Er was gevraagd of overwerk wordt doorbetaald bij ziekte. In de cao staat dat dat wel zou moeten. De werkgever reageerde bevestigend, er wordt gekeken naar het overwerk van het afgelopen jaar. Op basis de referentieperiode van één jaar wordt overwerk bij ziekte doorbetaald. Iemand die in het voorgaande jaar nooit heeft overgewerkt zal dit ook niet uitbetaald krijgen bij ziekte. Er kunnen door middel van overwerk overigens geen extra vrije dagen opgebouwd worden.

Officiële waarschuwingen

Ik heb gevraagd om meer duidelijkheid over het uitschrijven van officiële waarschuwingen. Er blijkt onduidelijkheid te bestaan over wanneer je deze krijgt en sommigen hebben zelfs het gevoel dat het willekeurig gebeurt. Harry gaf aan dat de regels duidelijk zouden moeten zijn en dat er eigenlijk een zero tolerance policy gehanteerd wordt. Werknemers hebben echter altijd de mogelijkheid om tegen zo een beslissing bezwaar te maken en Harry vertelde dat er altijd wel naar alle partijen wordt geluisterd. Ik raad je aan om dit ook te doen, als je het niet eens bent met een waarschuwing, ga dan schriftelijk in bezwaar en leg de situatie duidelijk uit.

Overige zaken

Verder heb ik het met Harry en Erica erover gehad over dat er behoefte is aan meer duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf. Harry gaf aan dat dat geen zin heeft, omdat het te ingewikkelde materie is. Ik heb aangedrongen op meer openheid, maar ik kreeg het niet voor elkaar dat er bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst wordt georganiseerd of dat er schriftelijke informatie wordt verstuurd. We hebben het tot slot gehad over het aantal flexwerkers binnen het bedrijf. Volgens de cao is er maximaal 20% toegestaan. Momenteel werken er ongeveer 10 mensen met een flexibel contract op een totaal van ongeveer 90 medewerkers in het bedrijf.

Als er meer vragen zijn of als je het niet eens bent met het bovenstaande, dan hoor dat dat graag per mail of telefonisch. Ik ben bereikbaar via de onderstaande gegevens.

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-20436165
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid