Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Ultimatum aan werkgevers vleeswaren

CNV Vakmensen heeft vandaag een ultimatum gesteld aan de werkgevers in de vleeswarensector. "De werkgevers willen de cao op allerlei terreinen verslechteren. Daar is totaal geen reden voor, want ondanks de crisis staat de sector er redelijk goed voor", stelt onderhandelaar Peter de Ridder van CNV Vakmensen.

Het ultimatum loopt af op maandag 19 mei, om 12.00 uur. Als de werkgevers niet tegemoetkomen aan de eisen van CNV Vakmensen, volgen er daarna acties in de vorm van werkonderbrekingen of stakingen. De sector telt ongeveer 3.000 werknemers, van wie meer dan de helft werkzaam is bij twee grote bedrijven: Stegeman (Deventer, Wijhe) en Zwanenburg (Almelo, Raalte, Vlagtwedde, Zoetermeer, Aalsmeer, Lichtenvoorde, Borculo, Giessen).  

Eindbod afgewezen  

De cao-onderhandelingen zijn stukgelopen op een eindbod van de werkgevers, dat de werknemers unaniem hebben afgewezen. De Ridder: "Het irriteert de mensen mateloos dat de werkgevers, net als bij de onderhandelingen over de vorige cao, vooral uit lijken zijn op het doorduwen van verslechteringen. Bijvoorbeeld minder toeslag. En verplicht werken op zaterdag, zonder toeslag. En een verschil in arbeidsvoorwaarden tussen huidige en nieuwe werknemers. Dat pikken ze niet. Het gaat best goed met de sector, dus waarom moeten de werknemers worden uitgeknepen?"  

CNV Vakmensen pleit juist voor constructieve cao-afspraken, zodat werknemers langer met plezier aan het werk kunnen blijven. "Bijvoorbeeld meer ruimte voor scholing en het rouleren van taken. Maar daar willen de werkgevers niet over praten", zegt De Ridder.  

Meer perspectief voor uitzendkrachten  

Er moet ook meer perspectief komen voor flexkrachten, vindt de CNV-onderhandelaar. "In de sector werken te veel mensen met een onzeker contract. Wij willen dat zij na een jaar contract voor bepaalde tijd aangeboden krijgen. En na nog een jaar een vast contract. We willen daarnaast een strengere controle op het aantal uitzendkrachten. We hebben daar eerder al afspraken over gemaakt met de werkgevers - maximaal 15 procent uitzendkrachten - maar wij hebben sterke aanwijzingen dat werkgevers zich daar niet aan houden. Of het op z'n minst anders interpreteren, door bijvoorbeeld ook kantoorpersoneel mee te tellen. Het gaat ons juist om het grote aantal uitzendkrachten in de productie-afdelingen. Daar willen we betere en hardere cao-afspraken over. Dat betekent: een periodieke en controleerbare rapportage van de werkgever. Als die rapportage er niet komt, schakelen we op kosten van de werkgever een extern bureau in."  

CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent per 1 april 2014.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid