Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Stank voor dank

De onderhandelingen over het sociaal plan zijn echt begonnen. Bij het eerdere overleg met jullie werkgever kregen wij de indruk dat Offerman het netjes voor haar medewerkers wilde regelen. Tijdens het overleg van dinsdag 26 november werd echter duidelijk dat jullie stank voor dank krijgen.

Passend werk
Tijdens het overleg is er een aantal belangrijke zaken besproken. Eén daarvan was de mogelijkheid voor mensen om vrijwillig op een andere locatie van Offerman aan het werk te gaan. De werkgever heeft aangegeven dat dit mogelijk is: als er passend werk is, mogen jullie naar een andere locatie. Het is echter niet zo vrijwillig als men het eerst deed lijken. Wanneer jullie niet verder dan 70 km van Ridderkerk wonen, kunnen jullie zelfs door jullie werkgever verplicht worden in Ridderkerk te werken. Willen jullie dit niet, dan wordt dat gezien als het weigeren van passend werk en zal dat gevolgen hebben voor jullie WW-uitkering, zo meldt Offerman.

Financiële regeling
Wat de financiële regeling betreft voor werknemers die boventallig zijn; de werkgever is enkel bereid de wettelijke minimum te betalen, de transitievergoeding. Daarnaast zal straks jullie reistijd naar een andere locatie niet onder werktijd vallen en niet worden vergoed. Voor de mensen die bereid zijn om te verhuizen naar een andere stad om op een andere locatie te werken wilde Offerman een magere tweeduizend euro voor een complete verhuizing beschikbaar stellen, wij gaan hier uiteraard niet mee akkoord!

Tomeloze inzet
Jullie werkgever laat nu duidelijk blijken hoe ze jullie tomeloze inzet nu en in het verleden waardeert. Voor jullie loyaliteit en flexibiliteit krijgen jullie slechts een fooi en jullie inzet voor klantbehoud wordt beloond met een ontslagaanvraag. Jullie hebben hard gewerkt om het bedrijf op de been te houden door alles te doen wat er gevraagd werd door de werkgever en dit is wat jullie ervoor terug krijgen: Stank voor dank.

Naleven afspraken
Wij hebben er op dit moment weinig vertrouwen in dat jullie inzet en loyaliteit wordt beloond met een goed sociaal plan. Daarnaast horen wij geluiden dat er momenteel veel zaken niet volgens de afspraken en regels gaan. Offerman had ons bijvoorbeeld toegezegd dat er nu alleen op vrijwillige basis in het weekend gewerkt wordt, volgens de cao mag dit immers niet. Dit blijkt nu duidelijk niet het geval te zijn. Sterker nog als jullie melden dat jullie het weekend niet willen werken, worden jullie geïntimideerd. De bonden hebben er bij jullie werkgever op aangedrongen snel met verbeteringen te komen. Medewerkers dienen gewoon met respect behandeld te worden en afspraken moeten worden nageleefd.

Volgende week staat er weer een overleg gepland. Wij hopen dat zaken dan wel verbeteren, anders staat de eerste staking al snel voor de deur.

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 43 61 65
E s.faez@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid