Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Stand van zaken Stegeman

Op dinsdag 8 mei heeft een eerste gesprek plaats gevonden tussen de directie en de vakbonden naar aanleiding van het besluit om de vestiging in Deventer te sluiten.

Naast de twee bestuurders van de vakbonden waren 4 kaderleden aanwezig, Gerrit van Diepen was afwezig vanwege vakantie. De directie was door 4 personen vertegenwoordigd.

De eerste bijeenkomst stond in het teken van oriëntatie op het komende proces om te komen tot een sociaal plan die de negatieve gevolgen van de voorgenomen sluiting en de overgang naar Wijhe moet regelen.

Vakbonden hebben met nadruk aangegeven dat een dergelijk sociaal plan noodzakelijk is en voor zowel Deventer als Wijhe moet gelden. De onderwerpen die in dit sociaal plan vastgelegd moeten worden zijn de onderwerpen die we samen in de kantine in Deventer op 3 mei besproken hebben met elkaar.

Onderwerpen zoals: woon-werkverkeer, openbaar vervoer in de avond/nacht, reiskostenvergoeding, regels bij overplaatsing en het werken van de dagdienst (Deventer) in de 3- of 4-ploeg (Wijhe), de ontziemaatregelen zoals in de cao Vleeswaren staan opgenomen en de dubbele functies die ontstaan, hebben we aangegeven bij de directie. Ook is er aandacht gevraagd voor het kantoorpersoneel omdat ook voor hen zaken gaan veranderen.

Als laatste zijn er vier vervolgafspraken gemaakt op 24-5, 28-5, 14-6 en 27-6. Mochten er meer nodig zijn, dan worden deze afgesproken.

Wij zullen jullie per keer informeren over de stand van zaken en op moment dat dit nodig is organiseren wij weer werknemersbijeenkomsten, in de eerste plaats in Deventer maar ook in Wijhe.

Ontvang je deze brief per post, dan zijn wij niet in het bezit van je e-mailadres. Wil jij snel geïnformeerd worden en beschik je over een e-mailadres, geef dit dan aan ons door zodat ook jij de volgende keer nieuws digitaal ontvangt.

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 48
E: j.kraan@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid