Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Sluiting productiehal Offerman Aalsmeer

Na twee weken van hard werken in onzekerheid hebben jullie te horen gekregen dat de grootste productiehal zeer waarschijnlijk gaat sluiten. Bestuurders van de vakbonden en de kaderleden hebben na de ledenbijeenkomst gesproken met jullie werkgever om jullie eisen aan hen voor te leggen.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst met de directie hebben jullie te horen gekregen dat de grootste productiehal gaat sluiten. Tegelijk werd het benadrukt dat klantbehoud op dit moment uiterst belangrijk is, dit werd meer dan eens beklemtoond. Er werd niet gesproken over hoe hard het personeel de afgelopen twee weken heeft gewerkt en jullie werden niet bedankt voor jullie harde inzet om de productie draaiende te houden. Pas nadat er kritiek op deze houding was geuit, werd er gezegd dat werkgelegenheid ook een belangrijk punt is.
Na de informatiebijeenkomst hebben wij, de bestuurders van de bonden en het personeel, met elkaar gesproken. Daar kwam een aantal belangrijke punten en eisen uit naar voren. Een belangrijk onderwerp dat steeds genoemd werd is de onzekerheid, er wordt veel gevraagd van het personeel maar er worden geen toezeggingen gedaan over de toekomst van jullie banen. Daarnaast bleek dat er twee problemen zijn die direct opgelost dienen te worden; de lange werkdagen moeten per direct stoppen en er moet maximaal vijf dagen per week worden gewerkt. Daarnaast moet er zo snel mogelijk een sociaal plan komen. Jullie gaven ook duidelijk aan dat in het geval dat er niet aan deze eisen wordt voldaan, jullie bereid zijn om actie te voeren voor jullie rechten.

Afspraak
De bestuurders van de vakbonden hebben jullie eisen gisteren voorgelegd aan de directie. Wij hebben afgesproken dat ze er zeer binnenkort bij ons op terug komen, wat de lange werkdagen en de rustdagen betreft. Daarnaast zullen wij binnen een week een uitnodiging ontvangen voor overleg over een sociaal plan.
Voor nu wachten wij af, wij hopen dat de gemaakte afspraken goed zullen worden nageleefd en wij zullen jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen.

Mede namens Huub van de Bent, kaderlid

Soraya Faez,
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 43 61 65
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid