Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vleeswarenindustrie - Nieuws

Cao-resultaat vleeswarenindustrie

CNV Vakmensen heeft een cao-resultaat bereikt voor de circa 3.000 werknemers in de vleeswarenindustrie. De werkgevers hebben alsnog een beter bod op tafel gelegd, zegt onderhandelaar Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen. "De verslechteringen die de werkgevers wilden doorvoeren, zijn van de baan. Dat is mooi, we leggen dit akkoord positief aan de leden voor. De aangekondigde acties zijn tot die tijd opgeschort."

De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar, van 1 april 2014 tot 1 april 2015. De werknemers krijgen per 1 juni een loonsverhoging van 2,5 procent. De cao geldt voor ongeveer 3.000 werknemers, van wie meer dan de helft werkzaam is bij twee grote bedrijven: Stegeman (Deventer, Wijhe) en Zwanenberg (Almelo, Raalte, Vlagtwedde, Zoetermeer, Aalsmeer, Lichtenvoorde, Borculo, Giessen).

Verslechteringen van tafel

De werkgevers wilden de cao aanvankelijk op allerlei terreinen verslechteren. Bijvoorbeeld minder toeslag. En verplicht werken op zaterdag, zonder toeslag. Kraan: "De werkgevers hebben deze voorstellen ingetrokken, vrijwel zeker vanwege de druk van dreigende acties."

60-plussers

Net als bij het cao-resultaat voor de vleessector, is ook voor de werknemers in de vleeswarensector een gunstige regeling afgesproken voor 60-plussers. Een werknemer met een fulltime baan kan met behoud van hun salaris en pensioenopbouw wat minder gaan werken.

Leden

Het cao-resultaat wordt de komende weken positief voorgelegd aan de leden. Stemmen die ermee in, dan zijn de aangekondigde acties definitief van de baan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid