Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Trawlvisserij - Nieuws

Zeevisserij: Concept cao-voorstellen

Voorbereiding op de cao-onderhandelingen. Op 31 december 2016 lopen de cao's voor de Trawl en het Zeevisbedrijf (oud HPK) af. Hierbij tref je concept cao-voorstellen aan.

Uitnodiging tot verbetering
Graag zou ik van je horen wat je van de voorstellen vindt. Goede ideeën of aanvullingen neem ik mee. Mochten ze in strijd zijn met ideeën van anderen of het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen dan zal ik je dat laten weten. Jouw ideeën kan je doorgeven tot 24 oktober 2016 door te mailen naar w.kampen@cnvvakmensen.nl en/of g.koster@cnvvakmensen.nl. Na 24 oktober 2016 bestaat er de kans dat ik ze niet meer kan verwerken.

Jeachterban.nl
Nog beter is om jouw ideeën te zetten op je achterban.nl een community gericht op de zeevisserij. Collega’s kunnen jouw idee dan direct zien en ondersteunen (of mogelijk wat nuanceren). Wat is dat dan “je achterban.nl?” Zoek die website dan eens op en kijk onder visserij. Al jouw vragen over werk en inkomen (dus ook de cao) komen daar aan bod. Ter verduidelijking tref je ook nog een foldertje aan.

Onderhandelingsdata
Er wordt onderhandeld op 28 oktober, 14 en 25 november en mocht het nodig zijn ook nog op 9 december 2016. Zodra ik iets interessants heb te melden zal ik je dat laten weten. Dat geldt uiteraard ook voor een cao-akkoord.

Als eerste op de hoogte?
Wil je direct van de onderhandelingen op de hoogte gehouden worden, wordt dan ook lid van jeachterban.nl. Alle interessante nieuwtjes zetten we hier als eerste neer.

Visie op de voorstellen
Ieder voorstel dat in de nieuwsbrief is opgenomen heeft een bepaalde achtergrond of reden. Ben je geïnteresseerd in die achtergrond en wil je ook weten wat de lange termijn doelstellingen zijn, dan is dat ook op jeachterban.nl te vinden.

Juiste registratie is BELANGRIJK?
Ik zou je willen vragen om onder MijnCNV te controleren of je onder de juiste cao staat ingeschreven. Vanaf nu informeren we de werknemers onder de Trawl en het Zeevisbedrijf afzonderlijk. Verkeerde registratie leidt dan tot foute informatie. MijnCNV kan je onder de volgende link vinden: https://www.cnvvakmensen.nl en dan klikken op inloggen.

Bedrijfscontactpersoon
Wil je graag meer betekenen bijvoorbeeld als aanspreekpunt voor een schip of bedrijf? Laat me dat dan weten. Ik neem dan zo snel als mogelijk contact met je op.

Wietze Kampen                          
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 04
E: w.kampen@cnvvakmensen.nl 

Gert Koster
Vakbondsconsulent CNV Vakmensen
M: 06 51 39 45 87
E:  g.koster@cnvvakmensen.nl 

Bas van de Niet
Kaderlid

16-3495/WK/ek
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid