Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Trawlvisserij - Nieuws

Onderhandelingen cao Trawl/Zeevisbedrijf begonnen

Vrijdag 28 oktober 2016 was de eerste cao-onderhandelingsronde. Wij hebben onze cao-voorstellen uitgebreid kunnen toelichten. Deze voorstellen zijn mede door de grote input van jullie tot stand gekomen.

Ook op de concept-voorstellen is flink gereageerd en dit heeft nog tot een aantal behoorlijke aanpassingen geleid. De definitieve voorstellen treffen jullie bij deze nieuwsbrief aan.

Werkgeversvoorstellen

Tot onze verbazing waren er geen werkgeversvoorstellen. Daarom hebben wij gevraagd of zij nog met cao-voorstellen komen. Dit blijkt het geval te zijn. Wij zullen deze minimaal 3 dagen voor 25 november aanstaande (de tweede cao-ronde) toegestuurd krijgen. Een derde ronde is ingepland voor 9 december. Door verhindering van de werkgevers vervalt 14 november als onderhandelingsdatum.

Al voor de juiste cao geregistreerd?

In de vorige e-mail hadden we je gevraagd in MijnCNV te controleren of je onder de juiste cao staat ingeschreven. Als je dat nog niet hebt gedaan zouden we je willen verzoeken dit alsnog te doen. Vanaf de volgende nieuwsbrief informeren we je voor de sector waaronder je geregistreerd staat (Trawlvisserij of Haringpakkers=Zeevisbedrijf). Verkeerde registratie leidt tot informatie over de verkeerde cao. MijnCNV kan je onder de volgende link vinden: https://www.cnvvakmensen.nl/ Klik op het slotje of mijnCNV.

Jeachterban.nl

Heb je de website https://www.jeachterban.nl/ al eens bekeken? Veel van je collega’s hebben dit al wel gedaan. Zo is de blog over het loon al bijna 5000x bekeken. Ook zijn er al een aantal vragen (over pensioen en loon bij ziekte) gesteld en beantwoord. Stel ook de vragen waar je mee zit. Het levert jou een antwoord op en ons inzicht in wat er in de sector leeft. Dit helpt ons enorm om jouw arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Bedrijfscontactpersoon

Wil je graag meer betekenen bijvoorbeeld als aanspreekpunt voor een schip of bedrijf? Laat me dat dan (liefst per e-mail) weten. Ik neem dan zo snel als mogelijk contact met je op.

Ledenactie

Ben je lid van CNV Vakmensen dan maak je deel uit van een organisatie die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Maar ook is altijd inbegrepen: CNV Rechtshulp, hulp bij je belastingaangifte en altijd hulp van specialisten bij elke situatie op je werk. Nu de eerste 6 maanden 50 procent korting op je maandelijkse contributie. Lees meer over de ledenactie op https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

Wietze Kampen
Bestuurder CNV Vakmensen
M:  06 51 20 30 04
E:  w.kampen@cnvvakmensen.nl 

Gert Koster
Vakbondsconsulent CNV Vakmensen
M: 06 51 39 45 87
E: g.koster@cnvvakmensen.nl 

Bas van de Niet
kaderlid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid