Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Trawlvisserij - Nieuws

Heropening van de beloningsenquête Trawlvisserij

Matrozen worden nadrukkelijk opgeroepen te reageren. De enquête over de beloning is tot nu toe goed ingevuld. Het blijkt echter dat officieren dit veel vaker hebben gedaan dan matrozen. Het gevaar is dat de uitkomst dan een vertekend beeld gaat geven.

Dit is ongewenst en daarom verlengen wij de duur voor het invullen van de enquête. Voor een evenwichtige uitkomst roepen wij dus nadrukkelijk matrozen op om hun kans tot invloed op de beloning niet te laten liggen. Je kunt de enquête tot 23 juni,12.00 uur invullen via deze link. Wil je hierover doorpraten, ga dan naar je Achterban. 

30 juni bijeenkomst
De beloningswerkgroep met daarin de hoogste bestuurders van rederszijde komt op 30 juni bijeen om de gesprekken over een nieuwe beloningssystematiek te bespreken. De uitkomsten van de enquête zullen daarin een grote rol spelen.

Ook ongeorganiseerden mogen meedoen
Wijs ook je ongeorganiseerde collega op zijn recht om de enquête in te vullen. Het is heel belangrijk dat er een groot draagvlak is en dat wij ook namens alle vissers kunnen spreken. Nog beter is natuurlijk dat hij lid van CNV Vakmensen wordt. Dan kan hij later ook over het resultaat meestemmen. 

Hoe nu verder
Na de bijeenkomst zullen wij je direct op de hoogte stellen via jeachterban.nl en in een nieuwsbrief. Ook als de uitkomst is, dat er nog verder gesproken moet worden. Dit laatste is niet uitgesloten, omdat “beloning in de visserij” een gecompliceerd onderwerp is met grote geldelijke belangen. 

Voordelen lidmaatschap CNV Vakmensen
Wist je dat de contributie van CNV Vakmensen inclusief de ARAG-gezinsrechtsbijstand die gewoon in het lidmaatschap is inbegrepen, goedkoper dan het alleen hebben van een gezinsrechtsbijstand. Slim dus om vakbondslid te zijn. Ook is je lidmaatschapsgeld (via de werkgever) nog eens aftrekbaar van de belasting. Daarnaast heb je een bond die vecht voor je arbeidsvoorwaarden, getuige ook de verbeteringen die we voor je hebben weten te bewerkstelligen. Let ook eens op de andere voordelen van het lidmaatschap zoals belastinghulp en individuele ondersteuning als er een probleem op het werk is. Het lijkt me dat het dan ook niet zo moeilijk is om je ongeorganiseerde collega te overtuigen van het lidmaatschap. 

Mede namens Gert Koster, vakbondsconsulent CNV Vakmensen 

Wietze Kampen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 04
E: w.kampen@cnvvakmensen.nl                                                      
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid