Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Wat betekent de verkoop van Emte voor jou?

Maandag werd bekend dat de winkels, DC’s en de Vleescentrale van EMTÉ verkocht worden aan Jumbo en Coop. Waarschijnlijk heb je eraan gedacht wat voor jou betekende: behoud je je werk, gaan er dingen veranderen, moet ik naar een andere winkel misschien?

Veel vragen waar nu nog geen duidelijkheid in te geven is. Immers: men geeft zelf aan dat nog niet alles duidelijk is. Welke winkels Jumbo worden en welke Coop wil men nog niet bekend maken. Dus of jouw werkkleding geel of oranje wordt is onduidelijk.

Eén ding is wel duidelijk: Sligro heeft de winkels, DC’s en de Vleescentrale verkocht met behoud van de werkgelegenheid voor het personeel. Men noemt dit dan ook overgang van onderneming, je gaat over met behoud van rechten en plichten. Bij de overgang raak je je baan niet kwijt.

Het zou kunnen dat de afspraken die bij EMTÉ gelden, anders door Jumbo/Coop worden ingevuld. Daarover wil CNV Vakmensen dan ook in gesprek met de overnemende partijen. Je mag er immers niet in arbeidsvoorwaarden op achteruit gaan en dat moet helder, duidelijk en inzichtelijk zijn voordat je aan de slag gaat bij de nieuwe werkgever.

Het is vrij gebruikelijk dat er een overzicht van de afspraken die nu gelden bij EMTÉ wordt gemaakt en dat dit vergeleken wordt met eventueel afwijkende afspraken bij nieuwe werkgever. Hier zullen wij in een gesprek ook om vragen zodat voor iedereen de vergelijking wordt gemaakt en je weet waar je aan toe bent.

Er is nu nog sprake van onduidelijkheid. Lang niet alle vragen die je op dit moment hebt, kunnen wij beantwoorden. Maar het is wel belangrijk om je te informeren dat CNV Vakmensen deze ontwikkelingen nauwgezet volgt en hopelijk binnenkort verslag kan doen van een eerste gesprek.

Jij krijgt deze informatie omdat je lid bent van CNV Vakmensen en wij het belangrijk vinden om je te informeren. Juist nu is lid zijn van CNV Vakmensen belangrijk omdat je ongetwijfeld vragen hebt. Vragen die wij meenemen in onze overleggen. Deel deze informatie met je collega's zodat ook zij lid worden. Voor meer informatie en de verdere voordelen van lidmaatschap kun je ze verwijzen naar deze pagina.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over deze nieuwsbrief, laat het mij dan weten.

Kitty Huntjens,
bestuurder CNV Vakmensen
k.huntjens@cnvvakmensen.nl
M 06 47 82 68 77

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid