Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Vakmensen in de slagerij

In de cao Slagers 2013-2014 zijn opnieuw afspraken gemaakt over stimulering van vakmanschap en goed personeelsbeleid.

CNV Vakmensen vindt dit een goede zaak. Dit zie je terug onder andere in afspraken over meestertitels en mogelijkheden voor een budgetcoach.

Meestertitel

Door cao-partijen is afgesproken om het vakmanschap in de slagerij te stimuleren door het opzetten van een nieuwe meestertitel voor de slager. Hierin willen wij ook bestaande meestertitels in de sector integreren. Deze meestertitel is niet alleen mogelijk voor ondernemers, maar zeker ook voor werknemers.

 • Beloning
  Daarom is in de nieuwe cao Slagers, op voorstel van CNV Vakmensen, afgesproken dat een medewerker met een meestertitel bovenop de huidige loontabel twee extra periodieken krijgt. Zo wordt vakmanschap ook beloond.
 • Toonbankmedewerkers
  Naast een meestertitel voor de slager wordt ook gekeken naar mogelijkheden om een meestertitel in te voeren voor de medewerkers achter de toonbank, want ook daar heb je vakmensen.

Passie

In december 2013 start ook Passie. Hiermee willen de vakbonden en werkgevers het vakmanschap in de slachterbranche stimuleren. Kijk hiervoor op www.slagerspassie.nl.

Budgetcoach

Door de crisis hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen.
Maandelijks gaat er meer geld uit, dan er in komt. Ook in de slagerij kunnen werknemers en hun gezinnen hier last van hebben. Een werknemer met geldzorgen heeft hier thuis en op het werk stress van en functioneert vaak ook minder goed op het werk. Daarom is op voorstel van CNV Vakmensen een pilot in de cao afgesproken, waarbij een werknemer bij financiële problemen een vergoeding van maximaal € 300,- ontvangt voor een budgetcoach. Deze vergoeding wordt betaald door het VOS, het sociaal fonds in de slagerij.

Loonsverhoging

In de cao Slagers is een loonsverhoging van één procent per 1 januari 2014 afgesproken. Deze loonsverhoging zie je terug op je salarisstrook in januari 2014. Deze cao-loonsverhoging geldt voor alle medewerkers in de sector, waarop de cao van toepassing is en gaat over het feitelijke salaris, ook als je meer verdient dan de loontabel in de cao.


Frans van de Veen
bestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid