Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Uitstel nieuw cao-overleg Slagers

Na afwijzing van het eindbod cao Slagers door de leden van CNV Vakmensen zou deze week opnieuw overleg plaatsvinden om te kijken of we alsnog tot een nieuwe cao zouden kunnen komen. In verband met de gevolgen van de Corona-crisis heeft de KNS die nu afgezegd.

De leden van CNV Vakmensen hebben in februari het eindbod voor de cao Slagers afgewezen. Dit hebben we werkgevers kenbaar gemaakt, waarna we uitgenodigd zijn om deze week opnieuw in overleg te gaan. Helaas heeft de KNS ons begin deze week laten weten dat ze het cao-overleg willen uitstellen in verband met de gevolgen van de Corona-crisis. Ze geven aan dat de vergaande overheidsmaatregelen die de afgelopen dagen zijn genomen, vergaande negatieve effecten op de slagersbranche als geheel. Ze vinden het niet verantwoord om tijdens deze crisis keuzes te maken die structureel financiële consequenties hebben. Ze willen voorkomen dat ondernemers juist nu extra belast worden zowel in financieel als administratief opzicht. Wel geven ze daarbij aan dat het voor de branche wel van belang om, onder de juiste omstandigheden, zo snel mogelijk tot een goede cao te komen. Daarom zeggen ze toe gedurende deze crisis regelmatig contact te houden met CNV Vakmensen. Het eerst volgende moment voor het oppakken van het cao-overleg is omstreeks 6 april 2020, ofwel het moment waarop de laatst genomen vergaande overheidsmaatregelen (mogelijk) eindigen.

Begrip
CNV Vakmensen betreurt dit, omdat de cao als sinds 1 januari 2020 is verlopen, maar kan niet anders dan begrip tonen in de huidige uitzonderlijke omstandigheden. We zullen er alles aan doen om in gesprek te blijven met de KNS en alsnog zo snel mogelijk tot een cao proberen te komen.

Wat betekent Corona-crisis voor jou?
Niet alleen werkgevers, maar ook werknemers worden volop geconfronteerd met de gevolgen van de Corona-crisis. Lukt het je om daarmee om te gaan? We willen je in ieder geval wijzen op onze website die je bij vragen kunt raadplegen: www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus . Daar kun je ook vragen stellen of zorgen delen. Komt er dan niet uit of heb je echt een heel specifieke vraag, dan kun je bellen met CNV Info op 030-7511007.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid