Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Slagers: geen ruimte om te onderhandelen over cao

Werkgeversorganisatie in de slagersbranche, KNS, heeft aan CNV Vakmensen wederom aangegeven op dit moment geen ruimte te hebben om te onderhandelen over een cao voor 2021. Dit was opnieuw teleurstellend, zeker omdat we in november een beroep op ze hadden gedaan om wel ruimte te maken voor waardering van de medewerkers.

Woensdag 2 december heeft het tweede cao-overleg over de cao Slagers plaats gevonden. Dit nadat werkgevers tijdens het eerste overleg op 11 november hadden aangegeven geen voorstellen te hebben voor de nieuwe cao en geen ruimte om op dat moment over een nieuwe cao te praten in verband met de gevolgen van corona.

We hebben toen opgeroepen tijdens het overleg van 2 december toch met voorstellen te komen, omdat werknemers in de slagersbranche in deze moeilijke tijd, waarin hard gewerkt wordt, een goede cao verdienen. Op 2 december bleek echter dat men opnieuw geen ruimte had om te onderhandelen met ongeveer dezelfde argumenten als op 11 november. Ze gaven aan de horecaslagers het moeilijk hebben in verband met de tweede sluitingsperiode van de horeca, veel slagers hoge kosten hebben in verband met maatregelen en onzekerheid over mogelijke sluiting (bij besmettingen) en over de toekomst ertoe leiden dat ze op dit moment geen ruimte hebben om goed in te schatten hoeveel ruimte ze hebben om te onderhandelen. Eventueel zou te praten zijn over een eenmalige uitkering, maar dat vonden we onvoldoende. CNV Vakmensen vond de opstelling van werkgevers en de uitkomst van het overleg teleurstellend.

In januari praten we verder
CNV Vakmensen heeft geconcludeerd dat het geen zin heeft om te praten als werkgevers geen ruimte hebben om afspraken te maken. De huidige cao loopt nog tot 31 december 2020. We hebben dan ook afgesproken om in januari opnieuw rond de tafel te gaan om te kijken of ze als gevolg van veranderende omstandigheden of inzichten wel ruimte te hebben om te onderhandelen. CNV Vakmensen heeft daar een hard hoofd in, maar blijft zich namens jullie inzetten voor een goede nieuwe cao.

Goede feestdagen!
CNV Vakmensen wenst jullie succes met je werk in deze drukke maand en ondanks de corona-maatregelen toch goede feestdagen. In het nieuwe jaar hopen we samen toch weer een goede cao tot stand te brengen.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/slagers .

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid