Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Scholing in de Slagersbranche

De Slagersbranche is een mooie branche om in te werken. Maar de branche en haar omgeving veranderen. Zorg dat je mee kan veranderen door je te ontwikkelen en scholen. CNV Vakmensen maakt dat mede mogelijk.

De Slagersbranche verandert. En soms gebeuren er onverwachte dingen die van invloed zijn op je werk, positief of negatief. Dat heeft corona maar weer eens aangetoond. Voor veel kleine slagerijen heeft het extra drukte opgeleverd. Voor slagerijen die aan de horeca leveren of catering doen was het een moeilijke tijd. En als werknemer heb je daar weinig invloed op. Waar je wel invloed op hebt, is hoe wendbaar en flexibel je zelf bent. Dat bepaalt hoe je met verandering kan omgaan. Scholing en ontwikkeling zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, om je heen kijkt en nadenkt over wat je in de toekomst zou willen. Als je dat doet, hoef je dat niet meer te doen als er onverwachte zaken gebeuren op het werk. CNV Vakmensen maakt het mede mogelijk je te scholen en ontwikkelen via afspraken in de cao over beschikbare tijd en geld voor scholing en ontwikkeling.

Folder cao, dat zit zo
Daarover gaat de folder die we je aan het begin van de zomer in vijfvoud toestuurden en die je hopelijk hebt uitgedeeld aan je collega's. Als je dat nog niet gedaan hebt en je hebt ze nog liggen, vragen we je dat alsnog te doen. Maar misschien deel je de folder makkelijker digitaal uit, door ze aan je collega op te sturen of in jullie facebook groep te zetten. Daarom sturen we je bijgaand de pdf die je met je collega kan delen. Doe dat, want het is zowel in het belang van jou en je collega's als in het belang van jullie werkgever dat je je schoolt en ontwikkelt.

Cao?
Er is nog steeds geen nieuwe cao. Begin dit jaar kwamen we er niet uit en hebben de leden een eindbod van de KNS afgewezen. Vervolgens wilden we weer in overleg, maar werden we overvallen door corona. Dit bracht grote onzekerheid voor de horeca- en cateringslagers, waardoor KNS op dat moment niet verder wilde praten over een cao met een loonsverhoging. Ze vond de gevolgen voor de branche nog te onduidelijk. Tot de zomer hebben we verschillende keren informeel met KNS gesproken. Vlak voor ze zomer heeft KNS aangegeven na de zomer cijfers te hebben over het eerste half jaar en dan op grond daarvan het overleg over een nieuwe cao te kunnen hervatten. Dat gaan we dus doen. Eind augustus en begin september staan afspraken gepland om weer te spreken over de cao. De halfjaarcijfers kennen we nog niet, maar we denken dat het in een deel van de branche heel goed is gegaan en in een ander deel wat minder. We gaan zien waar KNS mee gaat komen. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de gesprekken.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/slagers .


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid