Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Pensioen en cao bij Van Loon in Son en Beilen

De locaties van Van Loon in Best en de centrale slagerij van Van Loon in Beilen vallen volgens CNV Vakmensen onder de cao Slagers en volgens betrokken pensioenfondsen onder het pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. De directie van Van Loon verzet zich hiertegen en is naar de rechter gestapt.

Cao Slagers

Van Loon heeft verschillende soorten activiteiten. Op basis van de activiteiten wordt per locatie bepaald welke cao van toepassing is. Voorverpakkingsbedrijven van vlees en centrale slagerijen vallen bijvoorbeeld onder de cao voor het Slagersbedrijf. Voor de vestigingen van Van Loon/Meat Friends in Best en in Beilen is vastgesteld, dat het personeel onder de cao voor het Slagersbedrijf valt. Deze cao is een minimum-cao. Dat betekent dat arbeidsvoorwaarden wel beter mogen zijn, maar het per arbeidsvoorwaarde nooit minder mag zijn dan de cao. Zie voor meer informatie over de cao voor het Slagersbedrijf

Pensioen

De pensioenfondsen Vlep en Slagersbedrijf hebben vastgesteld, dat voor het vaste personeel op de locaties van Van Loon in Best en Beilen per 2017 het pensioenfonds voor het Slagersbedrijf van toepassing is. Daarvoor werd pensioen opgebouwd bij Vlep. Dit heeft gevolgen voor de jaarlijkse pensioenopbouw (hoger bij slagers) en de pensioenpremie. Ook zijn er gevolgen voor de overgangsregeling voor extra pensioenopbouw (VPL). Van Loon heeft op 15 januari 2018 een rechtszaak gevoerd tegen beide pensioenfondsen, omdat de werkgever het niet eens is met de wijziging van pensioenfonds. Op dit moment is hierover nog geen uitspraak bekend.

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Heb je vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief, dan horen we het graag.

CNV Vakmensen
Frans van de Veen
vakbondsbestuurder
E: f.veen@cnvvakmensen.nl
M:06-51601965

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid