Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Slagers 2015

Op 22 oktober 2015 heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgeversorganisatie KNS voor een nieuwe cao Slagers per 1 april 2015.

Hierin zit een loonsverhoging van 1,5% per 1 januari 2016. Voortzetting van de afspraken over employabilitybudget en loopbaanadvies en onderhoud aan de functiewaardering. Leden kunnen tot 4 november a.s. stemmen over het onderhandelingsresultaat.

Onderhandelingsresultaat cao Slagers:
 • Looptijd van 1 april 2015 tot 1 april 2016
 • Loonsverhoging van 1,5% per 1 januari 2016
 • Invoering van nieuwe functiewaarderingssysteem ORBA in de cao vanaf 2017 (welke functie hoort in welke loonschaal). Werknemers kunnen door het nieuwe functiewaarderingssysteem wel in salaris erop vooruit gaan, maar niet op achteruit (inclusief toekomstige cao-loonsverhogingen). Meer informatie over het nieuwe functiewaarderingssysteem volgt later.
 • Cao-partijen hebben de intentie om zich aan te sluiten bij een nog in te vullen landelijke WW-verzekering om de verkorting van de duur en de opbouw van de WW vanaf 2016 te repareren.
 • Binnen de nieuwe werkkostenregeling blijft het mogelijk om de vakbondscontributie fiscaal gunstig te verrekenen.
 • De pilot over mantelzorg (art 30, één jaar lang 80% werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw) wordt voortgezet.
 • De pilot over employability (art 34, scholing gericht op verbetering van positie arbeidsmarkt, maximaal € 750 per werknemer) en loopbaanadvies (art 34, loopbaanadvies 1x in de 5 jaar maximaal € 750) wordt voortgezet. Ga naar James van de vakbond > 

Moeizaam

Dit jaar zijn de onderhandelingen cao Slagers moeizaam verlopen. Een eerder bod van 1% loonsverhoging vond CNV Vakmensen te laag en te laat. Daarom zijn de onderhandelingen door ons een aantal maanden opgeschort. Leden hebben aangegeven een hogere loonsverhoging te verwachten, gezien de magere cao’s van afgelopen 2 jaar en gezien de verwachte inflatie over 2015. De loonsverhoging in het onderhandelingsresultaat is nu 1,5% per 1 januari 2016 geworden. CNV Vakmensen vindt dit acceptabel, omdat de inflatie over 2015 tot nu toe lager is dan verwacht (onder de 1% gemiddeld) en 1,5% dit jaar de gemiddelde cao-loonsverhoging is in Nederland. CNV Vakmensen is ontevreden over het gebrek aan ruimte om afspraken te maken over individueel scholingsbudget en andere punten uit onze voorstellenbrief. De uitkomst van de onderhandelingen is echter het maximaal haalbare gebleken en is daarom in onze ogen wel acceptabel. Daarom adviseren wij de CNV-leden om voor het onderhandelingsresultaat te stemmen.

Stemming

CNV-leden kunnen tot uiterlijk 4 november a.s. hun stem uitbrengen middels een stemformulier. Heb je vragen over het onderhandelingsresultaat dan kun je mailen naar CNV-bestuurder Frans van de Veen f.veen@cnvvakmensen.nl of bellen via secretariaat collectief tel. 030-7511570.

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen
Frans van de Veen, vakbondsbestuurder
Jan Rozeboom, kaderlid        

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid