Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Onderhandelingen cao Slagersbedrijf van start

Werkgevers in het slagerijbedrijf (KNS) en CNV Vakmensen hebben het eerste overleg gehad over een nieuwe cao. De voorstellen zijn uitgewisseld en toegelicht. Eind november spreken we verder met elkaar. (Je ontvangt deze nieuwsbrief nog een keer, nu met de juiste bijlage.)

Op woensdag 14 november heeft het eerste overleg plaatsgevonden over een nieuwe cao Slagers. CNV Vakmensen heeft op basis van haar arbeidsvoorwaardenbeleid, een enquête onder de leden, problemen die het afgelopen jaar naar boven zijn gekomen en overleg met de kaderleden een voorstellenbrief aan werkgevers gestuurd. Ook de KNS heeft een voorstellenbrief aan ons gestuurd om te komen tot een nieuwe cao. Beide voorstellenbrieven tref je hierbij aan. Tijdens het overleg op 14 november zijn de voorstellenbrieven toegelicht en hebben we een eerste reactie gegeven op elkaars voorstellen.

KNS wil toeslagen verslechteren
KNS geeft in haar voorstellenbrief aan de toeslag voor het werken op zondag te willen afschaffen en de toeslag voor feestdagen die op een maandag vallen te verlagen om de concurrentie met de supermarkten beter te kunnen aangaan. Verder reageert de KNS niet heel positief op de voorstellen van CNV Vakmensen en vindt zij de gevraagde loonsverhoging van 4% veel te hoog. Wel hebben ze aangegeven een aantal dingen te willen uitzoeken bij haar achterban en daar komt ze de volgende keer op terug.

Volgende overleggen
Er moet dus verder worden gesproken, want we lijken er voorlopig nog niet uit te zijn. Er staan nieuwe onderhandelingsdata gepland voor:

  • Donderdag 29 november
  • Vrijdag 11 januari

Dan praten we verder met de KNS en hopen we alsnog tot een goede cao te komen. We houden je natuurlijk op de hoogte.

Jullie zijn de vakbond
CNV Vakmensen is een vereniging. Een vereniging bestaat uit leden en is niets zonder haar leden. De CNV-bestuurder treedt op als woordvoerder van de vereniging, maar het is heel belangrijk dat jij betrokken bent bij het cao-overleg. Mocht je dus iets vinden van het cao-overleg of willen reageren op deze nieuwsbrief dan vragen we je dat te doen. Verder zijn 2 actieve leden namens CNV Vakmensen direct aan de onderhandelingstafel betrokken bij het cao-overleg. Dat zijn Albert Gort en Jan Rozeboom. Zij ondersteunen de CNV-bestuurder met hun kennis van de slagersbranche en de collega’s die in de branche werken. Mocht je ook mee willen denken en praten als actief lid, dan vragen we je dat aan ons te melden.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met mij opnemen. Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl.

Jeroen Warnaar
Bestuurder
M: 06-20354990
E: j.warnaar@cnvvakmensen.nl
Twitter: @JeroenWarnaar of #CNVSlagers
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid