Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Nog steeds geen cao Slagersbedrijf

De cao-onderhandelingen over een nieuwe cao voor de slagers gaat langzaam en moeizaam. Er is nog een groot verschil van mening over de loonsverhoging, maar ook blijkt moeilijk afspraken te maken over zwaar werk en het gezond halen van je pensioen.

Dinsdag 10 december hebben we opnieuw met de KNS (werkgevers slagersbedrijf) om de tafel gezeten om te praten over een nieuwe cao per 1 januari 2020. Dit blijft echter niet makkelijk. Belangrijkste geschilpunten blijven:

  • Loonsverhoging: vakorganisatie willen en 3 voor de komma, terwijl werkgevers niet verder komen dan een ruimte 2%;
  • Zwaar werk: vakorganisaties willen afspraken maken dat medewerkers gezond hun pensioen halen. Werkgevers willen de ontwikkelingen rond de nieuwe wetgeving nog afwachten en zeggen dat de kosten daarvan voor kleine ondernemers te hoog zijn;
  • Flexibel houden werk: werkgevers willen bij voorkeur afwijken van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) door bijvoorbeeld de oproeptermijn terug te brengen van 4 dagen naar 24 uur. Vakorganisaties vinden dat werknemer niet verplicht op zo’n korte termijn moeten kunnen worden opgeroepen, omdat ze soms nog ander werk hebben of in verband met de thuissituatie.

Werkgevers gaven aan het einde van het overleg aan geen ruimte meer te hebben om CNV Vakmensen tegemoet te komen. Ze gaan opnieuw overleggen met hun achterban. Voor woensdag 8 januari 2020 staat een nieuw overleg gepland en dan gaan we kijken of er toch ergens ruimte is om elkaar te vinden.

Wat vind jij?
Laat ons weten wat je vindt van de huidige situatie door een e-mail te sturen aan j.warnaar@cnvvakmensen.nl . Mocht je een oplossing hebben, dan horen we dat ook graag.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid