Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Moeilijk cao-jaar bij de Slagers

Op 14 mei 2013 was de tweede onderhandelingsronde voor de nieuwe cao Slagers per 1 april 2013. Het uiterste bod van de werkgevers is een loonsverhoging van 1% per 1 januari 2014 in een eenjarige cao. Ook komt er een mogelijkheid voor werknemers om een budgetcoach in te schakelen bij financiële problemen. Werkgevers hebben de voorstellen over werken op zondag ingetrokken.

Loon

De werkgevers zien geen ruimte voor een cao-loonsverhoging in 2013. Het uiterste bod van werkgevers is een loonsverhoging van 1% per 1 januari 2014 in een eenjarige cao. Gezien de verwachte inflatie vindt CNV Vakmensen deze loonsverhoging te laag, maar heeft ook begrip voor de financiële positie van veel slagerijen. De huidige reiskostenvergoeding in de cao voor woon-werkverkeer is niet meer uitvoerbaar. In de onderhandelingen wordt bekeken of deze reiskostenvergoeding omgebouwd kan worden. Vakbonden willen de reiskostenvergoeding verbeteren en in ieder geval willen wij dat ook meer deeltijders een reiskostenvergoeding woon-werk gaan krijgen. 

Zondag

De werkgevers wilden de zondagtoeslag verlagen en meer mogelijkheden om op zondag te werken. Onze achterban is hier geen voorstander van. Daarom hebben werkgevers hun voorstellen over werken op zondag ingetrokken.

Meestertrede en budgetcoach

Werkgevers zijn positief over het CNV-voorstel om bij invoering van de meestertitel in de slagerij ook te koppelen aan een duidelijke verbetering van het salaris.
Met de meestertitel willen wij vakmanschap in de sector verbeteren. 

Om werknemers met geldproblemen te ondersteunen kan een werknemer een budgetcoach inschakelen. Hiervoor is per werknemer een budget van maximaal
€ 300,- beschikbaar. Dit heeft CNV Vakmensen voorgesteld, omdat steeds meer werknemers te veel schulden hebben opgebouwd en niet meer rond kunnen komen.

Volgende ronde

De volgende onderhandelingsronde is op 3 juni 2013. Dan zal met name de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer worden besproken. Heb je vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief, dan kun je contact opnemen met
Frans van de Veen via regiokantoor te Breda, telefoonnummer 076-5724670 en per e-mail.

Frans van de Veen
bestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid