Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Leden stemmen in met eindbod cao Slagers

Een recent gesprek met werkgevers in het slagersbedrijf (KNS) heeft niet geleid tot een verbeterd eindbod op loon. Aangezien een meerderheid van de leden de loonsverhoging onvoldoende vond, maar wel akkoord is gegaan met het totaal van het eindbod, is er toch een cao slagers tot stand gekomen.

Nadat we begin februari een eindbod hebben gehad van de KNS voor de cao slagers hebben we dat eindbod aan de leden voorgelegd. In maart bleek dat een meerderheid van de leden vond dat het loonbod uit het eindbod onvoldoende was, maar dat ook een meerderheid wel akkoord wilde gaan met het totale eindbod. Op grond hiervan zijn we deze week nogmaals met de KNS in overleg gegaan om te kijken of we het loonbod toch nog wat konden verbeteren. Dat is helaas niet gelukt. Wel zijn een paar andere kleine zaken rond reiskosten en vakbondscontributie nog verbeterd. Bijgaand tref je het definitieve en geaccepteerde eindbod aan.

Niet gelukkig
CNV Vakmensen is niet gelukkig met deze uitkomst, maar realiseert zich ook dat we een vereniging zijn waar de leden het uiteindelijk voor het zeggen hebben. Het is mooi dat er weer een cao tot stand is gekomen, maar zijn niet tevreden met het niveau. Het is echter niet anders. Het is een feit en betekent in ieder geval dat alle slagers 2,5% loonsverhoging krijgen en dat jonge slagers eerder een vak volwassen loon gaan ontvangen. Eind dit jaar gaan we op voor nieuwe onderhandelingen.

Dank
Een woord van dank aan de kaderleden Albert Gort en Jan Rozeboom die de CNV-onderhandelaar hebben ondersteunt bij de cao-onderhandelingen is op z’n plaats. Door hun kennis van het slagersvak en praktische ervaring met de cao, hebben we een goede rol kunnen spelen in de cao-onderhandelingen en gelukkig ook een aantal zaken wel kunnen realiseren. Mocht jij nu een volgende keer ook willen meedenken bij de voorbereidingen richting een nieuwe cao, dan horen we dat graag van je.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen krijgen, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990, e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl of Twitter: @JeroenWarnaar of #cnvslagers). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid