Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Leden slagerijen willen hogere loonsverhoging

CNV Vakmensen raadpleegde deze zomer de leden over het eindbod van de werkgevers voor de nieuwe cao Slagers per 1 april 2014. De leden hebben het eindbod afgewezen, omdat zij een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2015 te laag vinden.

Hogere loonsverhoging

CNV Vakmensen wil een betere loonsverhoging dan 1% per 1 januari 2015 afspreken in de cao Slagers. De meeste leden vinden ook dat een hogere loonsverhoging wel betaald kan worden door de werkgevers. De inflatie januari tot augustus 2014 ligt al iets hoger dan 1%. Mensen willen er op vooruit gaan in plaats van achteruit.

Nieuwe onderhandelingen

CNV Vakmensen heeft de werkgevers opgeroepen om met een beter loonbod te komen. Op donderdag 2 oktober 2014 zijn opnieuw onderhandelingen na afwijzing van het eindbod door vakbonden.

Pensioen

De fiscale ruimte voor pensioenopbouw wordt vanaf 2015 verder beperkt. Ook lopen de kosten voor pensioen op doordat in de premie gerekend wordt met minder verwacht rendement. Op basis van de pensioenkosten in 2013 voor werkgevers en voor werknemers zijn afspraken gemaakt over verlaging van de opbouw vanaf 2015. Binnenkort volgt hierover meer nieuws.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid