Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Geen vooruitgang onderhandelingen cao Slagers

In de gesprekken tussen we werkgevers in het slagersbedrijf (KNS) en CNV Vakmensen over een nieuwe cao is nog geen vooruitgang geboekt. De wensen en eisen liggen zover uit elkaar dat we eerst maar een verdere toelichting hebben gevraagd aan werkgevers. Op 11 januari 2019 zitten we weer om de tafel.

Na de eerste onderhandelingsronde op 14 november over een nieuwe cao voor de Slagers hebben we geconstateerd dat de wensen en eisen voor een nieuwe cao wel erg ver uit elkaar liggen. Daarom hebben we tijdens het tweede overleg op 29 november eerst maar eens ruim de tijd genomen om de wensen en eisen verder toe te lichten en beter te begrijpen van elkaar wat we nu precies willen bereiken en wat de redenatie achter de voorstellen is. Daarnaast hebben we verkend waar de mogelijkheden en onmogelijkheden zitten. Uiteindelijk hebben we hier de hele bijeenkomst voor gebruikt. Dit betekent dat we op dit moment geen nieuws hebben over nieuwe standpunten aan de onderhandelingstafel. Wel kunnen we zeggen dat we elkaar iets beter begrijpen. We hopen dat dat een basis is om op 11 januari 2019 verder met elkaar te praten en dat te komen tot een nieuwe cao. Dat zal echter nog een hele klus worden, want de formele standpunten zijn nog steeds heel verschillend.

Meepraten en meedenken over nieuwe cao?
Wil je meepraten en meedenken over nieuwe cao, dan horen we dat graag van je. De actieve CNV-kaderleden Jan Rozeboom en Albert Gort doen dat al en ondersteunen de CNV-onderhandelaar aan de onderhandelingstafel. Maar we kunnen zeker versterking gebruiken.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990, e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl of Twitter: @JeroenWarnaar). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid