Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

CNV wil een stevige loonsverhoging voor de slagers

In de nieuwe cao Slagers per 1 oktober 2017 wil CNV Vakmensen een loonsverhoging van 3%, alsnog invoering van functiewaardering ORBA en betere afspraken over pauzes en betaling van gewerkte tijd. De onderhandelingen starten op donderdag 19 oktober.

CNV-voorstellen
De CNV cao-commissie Slagers heeft, met behulp van de uitslag van de CNV-enquête onder slagers van afgelopen zomer, de inzet voor de komende cao-onderhandelingen vastgesteld. We hebben een stevige voorstellenbrief gemaakt, omdat CNV Vakmensen wil dat werknemers in de slagerijen er echt op vooruit gaan. Daarom hebben we een loonsverhoging voorgesteld van 3% per 1 oktober 2017.

In de bijgesloten voorstellenbrief staan alle voorstellen van CNV Vakmensen. Dit zijn o.a. voorstellen over het echt kunnen hebben van pauzes, ook voor deeltijdwerknemers de mogelijkheid om op oudere leeftijd 80% te werken tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw, meer geld besteden aan scholing en ontwikkeling en meer mogelijkheden voor vakbondswerk binnen de ondernemingen.

ORBA
In de vorige cao was afgesproken om per 1 juli 2017 functiewaardering ORBA in te voeren. Hierdoor zouden de loonkosten stijgen, omdat niemand erop achteruit gaat en een deel van het personeel erop vooruit zou gaan. We zijn teleurgesteld, dat ORBA nog niet ingevoerd is en hopen dat in deze cao ORBA met goede afspraken wel ingevoerd kan worden.

Cao-onderhandelingen
De cao-onderhandelingen starten op 19 oktober. Wij houden je op de hoogte. Heb je vragen en/of opmerkingen, dan horen wij het graag.

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen

Frans van de Veen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 65
E: f.veen@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid