Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Cao-Slagers nog niet rond

Een volgende onderhandelingsronde is nog nodig om een nieuwe cao-Slagers te bereiken. Dat was de uitkomst van de onderhandelingen op 30 november 2017. CNV Vakmensen wil afspraken over de berekening van de echte pauzetijd en over de betaling van werktijd bij het helpen van klanten bij sluitingstijd.

Pauzetijd
CNV Vakmensen wil dat pauzes voor de helft doorbetaald worden, als werknemers beschikbaar moeten zijn om klanten te helpen of in te springen op de werkvloer. Bij daadwerkelijke oproep ontstaat gelijk werktijd. Ook het doorwerken na sluitingstijd om klanten nog te helpen, vinden wij doorbetaalde werktijd. In industriële slagerijen zijn hygiëne handelingen voor en na de pauze en de looptijden naar de kantine ook betaalde werktijd. Werkgevers willen wel een protocol afspraken over betaalde werktijd in kader goed werkgeverschap/goed werknemerschap, maar nog geen afspraken maken in de cao over doorbetaling. 

Loon
Werkgevers bieden 1,75% in een cao van 15 maanden. Vakbonden stellen een loonsverhoging voor van 2,75%. Daarbij gaan cao-partijen er vanuit dat wij het eens worden over daadwerkelijke invoering van functiewaarderingssysteem ORBA in 2018. 

We zijn nog aan het onderhandelen over meerdere onderwerpen, onder andere duurzame inzetbaarheid. De volgende ronde is 8 januari 2018. We houden je op de hoogte. 

Mede namens kaderleden: Jan Rozeboom en Abert Gort

Frans van de Veen,
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen 
M. 06-5160 1965 
M.  f.veen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid