Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Cao Slagers in impasse

Op 22 mei is de 2e ronde geweest voor de nieuwe cao Slagers per 1 april 2014. Opnieuw hebben werkgevers aangegeven geen mandaat te hebben voor een loonsverhoging in 2014. Pas in 2015 is er enige ruimte. Voor CNV Vakmensen is dit onvoldoende. Voor werknemers gaan de kosten immers ook omhoog.

Op 9 juli is de 3e onderhandelingsronde.

Loon en pensioen

De kosten voor de pensioenregeling lopen omhoog. Ondanks dat de pensioenregeling per 2015 verder versoberd wordt vanwege nieuwe overheidsvoorschriften. Omhoog lopende kosten heeft te maken met de lage rente waarmee gerekend wordt moet worden bij de opbouw en beheer van het pensioengeld. Hierover moeten cao-partijen eerst besluiten nemen, omdat werkgevers de kostenverhoging van pensioen koppelen aan de loonruimte. CNV Vakmensen wil de pensioenregeling goed blijven regelen inclusief een reële kans op indexatie. Voor loonsverhoging hebben werkgevers in 2014 geen ruimte vanwege de crisis in detailhandel en dus ook in de slagerijen. Pas per 1 januari 2015 is er volgens de werkgevers ruimte voor 1% loonsverhoging. CNV Vakmensen vindt zo’n loonsverhoging te laag en te laat. Dit gezien de inflatie in 2014 en onze inzet van een loonsverhoging van 3% per 1 oktober 2014. Er zijn ook veel slagerijen waar wel geld verdiend wordt. En niet de onderkant van de markt moet de cao bepalen, maar de bovenkant.

Vervolg

Op 9 juli 2014 is de 3e onderhandelingsronde. Zowel werkgeversorganisatie KNS als de vakbonden hebben de bereidheid om eruit te komen. Gezien de grote verschillen in voorstellen gaat het wel moeilijk worden. 

Wil je reageren op deze nieuwsbrief? Stuur dan je reactie naar CNV Vakmensen aan bestuurder Frans van de Veen per email f.veen@cnvvakmensen.nl of via regiokantoor CNV Vakmensen in Breda, telefoonnummer: 076 – 57 24 670.

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen,

Frans van de Veen, vakbondsbestuurder
Jan Rozenboom, kaderlid

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid