Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Cao Slagers definitief; leden stemmen in

De leden van CNV Vakmensen hebben in grote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao. Niet omdat ze er heel blij mee zijn, maar wel omdat het gezien de omstandigheden rond corona en de onzekerheid die er is het maximaal haalbare is. CNV Vakmensen denkt dat het goed is dat 9 maanden na het verlopen van de cao, een nieuwe cao ligt, maar gaat zich direct voorbereiden op de nieuwe onderhandelingen.

Zoals eerder gemeld zijn KNS en CNV Vakmensen is september alsnog tot een onderhandelingsresultaat gekomen over de cao 2020. Dit onderhandelingsresultaat leek in verband met de gevolgen van corona voor een deel van de sector en de onzekerheid over de toekomst het maximaal haalbare. De leden van CNV Vakmensen hebben dit bevestigd door in ruime meerderheid akkoord te gaan met het onderhandelingsresultaat. Er is begrip dat er op dit moment niet meer in zit. Daarmee is de cao definitief tot stand gekomen.

Afspraken nieuwe cao
De belangrijkste afspraken uit de nieuwe cao zijn:

 • Structurele loonsverhoging van 2% per 1 oktober 2020;
 • Looptijd van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020;
 • Onderzoek naar eerder stoppen met werken in verband met zwaar werk, zoals is afgesproken in het pensioenakkoord;
 • Cao-afspraken over overwerk duidelijker formuleren;
 • Onderste stappen van het loongebouw ophogen, zodat die weer boven minimumloon komen.

Gezien de beperkte afspraken in de cao en het feit dat deze cao nog maar 3 maanden loopt tot 31 december 2020, is besloten dat er geen nieuwe boekjes worden gedrukt. Gooi dus het oude boekje niet weg. De cao-tekst is, zo gauw die klaar is, ook te vinden op www.cnvvakmensen.nl/slagers .

Voorbereiden nieuwe cao-onderhandelingen 2021
Een van de nadelen van zo’n laat cao-akkoord, is dat we meteen weer aan de slag moeten voor de nieuwe cao die per 1 januari 2021 zou moeten ingaan. Dit gaan opnieuw geen gemakkelijke onderhandelingen worden, gezien het feit dat we nog niet van corona af zijn, maar ook omdat veranderingen in het pensioen gevolgen gaan hebben voor de premie en de inhoud van de regeling. Binnenkort komt de kadergroep weer bij elkaar om de onderhandelingen voor te bereiden. Deze kadergroep kan versterking gebruiken. Wil jij ook meepraten en/of meedenken over die nieuwe cao, dan vraag ik je dat ons te melden.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/slagers .

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid