Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Cao-onderhandelingen Slagers opgeschort

De werkgevers hebben in de 3e onderhandelingsronde niet meer geboden dan 1% loonsverhoging per 1 januari 2016 in een 1-jarige cao Slagers. Dit was ook al geboden in de 2e ronde. Dit vindt CNV Vakmensen absoluut onvoldoende.

De werknemers gaan er zo opnieuw in koopkracht op achteruit, want de huidige cao is afgelopen op 1 april 2015 en de afgelopen twee cao’s waren ook mager wat betreft cao-loonsverhoging. CNV Vakmensen heeft de onderhandelingen opgeschort tot het najaar. De aankomende maanden gaan wij jou en je collega’s in de slagerijen benaderen met de vraag wat jullie een reële loonsverhoging vinden voor jullie slagerij.


Loonsverhoging
CNV Vakmensen heeft voorgesteld om per 1 april 2015 de lonen te verhogen met 2% en daarnaast een vaste nieuwsjaarsuitkering in te voeren van € 150,- per werknemer, als het bedrijf waar je werkzaam bent in het voorafgaande jaar winst heeft gemaakt. En bij een eventuele 2-jarige cao nogmaals een loonsverhoging van 2% en een nieuwjaarsuitkering van € 300,-.
De werkgeversvereniging van de slagers, de KNS, vindt de toekomst echter nog te onzeker en wil een 1-jarige cao met een loonsverhoging van maar 1% per
1 januari 2016. Volgens de werkgevers zijn er te veel slagerijen waarmee het nog steeds niet goed gaat.
Als CNV Vakmensen ontvangen wij echter signalen, dat het met menig (industriële) slagerij wel goed gaat en wij vinden ook dat de koopkracht van werknemers moet verbeteren. 1% per 1 januari 2016 is dus te laag en te laat. Daarom gaan wij in de aankomende maanden jullie, werknemers in de slagerijen, benaderen met de vraag wat volgens jullie een reële loonsverhoging is. En daarmee gaan wij in oktober terug naar de KNS.

En verder
De werkgevers willen wel alle pilot-afspraken over scholing, loopbaanadvies en mantelzorg voortzetten met een jaar. Maar de werkgevers willen geen nieuwe afspraken maken. Dus geen nieuwe afspraken over individueel scholingsbudget, verbeteren van de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, reparatie van verkorting van de ww-periode vanaf 2016. Ook dit vinden wij onvoldoende.

Gezien de reactie van de werkgevers hebben vakbonden het cao-overleg opgeschort tot oktober. Eerst gaan wij terug naar onze eigen leden en collega’s in de sector.
Het gaat immers om jullie cao.

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen,
Frans van de Veen, vakbondsbestuurder
Jan Rozeboom, kaderlid
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid