Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Slagersbedrijf - Nieuws

Cao-onderhandelingen Slagers 2015 van start

Op 13 april 2015 zijn de onderhandelingen voor de nieuwe cao Slagers per 1 april 2015 gestart. CNV Vakmensen zet in op koopkrachtverbetering voor werknemers, meer mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling en op betere mogelijkheid voor combinatie werk en mantelzorg.

De gehele voorstellenbrief van CNV Vakmensen is bijgesloten.

Weinig ruimte
De werkgeversvereniging KNS ziet weinig ruimte voor verbetering van de cao. Volgens de werkgevers zal ook eerst duidelijkheid moeten komen over de pensioenkosten vanaf 2015 en over de gevolgen van een eventuele invoering van een nieuwe functiewaardering voor de salariskosten.

Gezien de matige loonsverhogingen in 2013 en 2014 vindt CNV Vakmensen dit geen goede start van de onderhandelingen. Er zal dit jaar wat ons betreft in deze cao voor werknemers een goede loonsverhoging in moeten zitten en ook stappen gemaakt moeten worden op het gebied van scholing en ontwikkeling. CNV Vakmensen heeft een loonsverhoging voorgesteld van 2% per jaar, een structurele nieuwjaarsuitkering van € 150,- in het eerste cao-jaar en in het tweede cao-jaar € 300,- en per medewerker een individueel scholingsbudget, waarin dit jaar een 0,5% van het jaarinkomen wordt gestort en volgend jaar 1%. Ook voor flexibele contracten en uitzendkrachten.

Functiewaardering
De aankomende maand zullen cao-partijen kijken naar de gevolgen van invoering van een nieuw functiewaarderingssystematiek ORBA voor werkgevers en voor werknemers. Bij functiewaardering worden de functies in de slagerij opnieuw beschreven en gewaardeerd. Hieruit kan naar voren komen, dat een werknemer gezien zijn functie te weinig betaald krijgt, het juiste salaris ontvangt of te veel betaald krijgt. Als CNV Vakmensen vinden wij dat een werknemer door een nieuwe functiewaardering er niet op achteruit mag gaan en er wel op vooruit kan gaan.

Volgende onderhandelingsronde
De volgende onderhandelingsronde is woensdag 3 juni 2015.


Frans van de Veen                                                       Jan Rozeboom
bestuurder                                                                  kaderlid

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid